Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ülke genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Sinop’ta da okuma yazma kursları başlatılacak. 

Sinop Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecek olan kurslarda hiç okuma yazma bilmeyen vatandaşlar okuma yazma öğrenirken, okuma yazma bilip de belgesi olmayan vatandaşlar da girecekleri sınav sonrası belge alacaklar.
Kurslar hakkında Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, okuryazarlık seferberliği başlatılmıştır. 

Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların I. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve İlkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan II. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır.
Hiç okuma yazma bilmeyenler için 01 Mart 2018 tarihinde I. Kademe kursları açılacaktır. 
Okuma Yazmayı bilip de belgesi olmayanlar için 26 Şubat 2018 tarihinde 1.Kademe Okuma-Yazma Seviye Tespit sınavı,
1. Kademe Okuma yazma belgesi olanlar veya ilkokul 3-4.sınıftan terekedenler için 27 Şubat 2018 tarihinde 2. Kademe Okuma-Yazma Seviye Tespit sınavı yapılacaktır.
Halk Eğitimi Merkezince açılacak Okuma-Yazma kurslarımıza katılmak isteyen yetişkinlerin 08 -23 Şubat 2018 tarihleri arasında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. 

Müracaat: Sinop Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Telefon: 261 1859, Faks: 260 0183.
Editör: Vitrin Haber