Orduköyü mevkisinde ki Çamlıca Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nda verilen iftar yemeğine Vali Yavuz selim Köşger, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Erfelek Kaymakamı Feremez Babat, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Soysal, Saadet Partisi İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu ile çok sayıda kurum müdürü katıldı.

‘Bu İlim Yuvaları Memleketin Hizmetinde’
Katılımın oldukça yüksek olduğu programda Dernek Adına Konuşan Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat tüm katılımcılara davete icabet ettikleri için teşekkür etti. Sinop'ta ki yurt faaliyetleri hakkında geniş bir bilgi veren Bulat; "Güzel ve şirin ilimiz Sinop merkezde, bu hayır kurumları ve talebe hizmetleri 1974 yılında Gelincik Mahallesinde kurulan Sinop Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği öncülüğünde yaptırılan Esentepe Talebe Yurdu ile başlamış, halen kız talebelerimize hizmet vermektedir. İkinci olarak 1998 yılında faaliyete başlayan Seyyid Bilal talebe Yurdu ile devam etmiş, halen bu kurumumuz da öğretime devam eden erkek talebelerimize hizmet ermektedir. Üçüncü olarak içinde bulunduğumuz bu gün bize ev sahipliği yapan güzide müessesemiz, 2005 yılında faaliyetine başlamış ve yüksek öğretime devam eden gençlerimize hizmet vermektedir. Son olarak da Ada Mahallesi Seyyid Bilal Türbesi'nin hemen alt tarafında 100 çocuk kapasiteli Gülbahçe Anaokulumuz faaliyetine devam etmektedir. Hülasa bu güne kadar bu müesseselerimizde yüzlerce, hatta binlerce ifade edilebilecek gencimiz hayırseverlerin maddi ve manevi yardımlarıyla, günde üç öğün sıcak yemek verilerek barındırılmış, ilim ve irfan tahsil etmeleri temin edilerek memleketimizin ve milletimizin hizmetine sunulmuştur" dedi.

Başkandan Yol Sözü
Bulat ardından kürsüye çıkan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'de yaptığı konuşmada Sinop İlim ve Kültür Hizmetleri Yardım Derneği'nin yaptığı çalışmaları tekdirle takip ettiklerini söyledi. Yurt binasına ulaşımı sağlayan yolun bozukluğuna dikkat çeken Başkan Ergül; "Buraya gelirken, yolu zor buldum. Yol oldukça kötü. Sayın il genel meclisi başkanımız Uğur beyde burada. Artık birlikte buna bir çözüm bulacağız. Bu yolu yapacağız" diye konuştu.

Son olarak konuşan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'de, vatanına, milletine ve örfüne sahip çıkacak gençlerin yetişmesi yönünde faaliyet gösteren kurumların önemli bir görevi icra ettiğini söyledi. Köşger, yaptığı kısa konuşmasında dernek yönetimine kaynaşmaya vesile olan davetleri için teşekkür etti. Davetliler yemek ardından çay sohbetinde tekrar bir araya geldi.


Editör: Vitrin Haber