2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde resmi ve özel okulların birlikteliğini sağlayıp, etkileşimini artırmak, öğrencilerin iletişim ve sosyal becerilerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla MEB tarafından yürütülen Hami Projesi kapsamında minik öğrenciler huzur evinde kalan yaşlıları ziyaret etti. Minik öğrenciler daha sonra piknik ve doğa yürüyüşünde eğlenceli dakikalar yaşandı.

Sinop 15 Eylül Anaokulu ve İstanbul Koleji tarafından ortaklaşa yürütülen projede ilk önce huzur evinde bulunan yaşlıları ziyaret eden minikler, dedeleri ve nineleri ile güzel vakit geçirdi. Getirdikleri çiçekleri ninelerine ve dedelerine takdim eden minikler büyüklerinin ellerini öperek hem onları mutlu etti hem de ninelerin ve dedelerin ikramları ile mutlu oldu.

Huzur evinde çekilen toplu fotoğrafların ardından servislerle Hamsilos’a geçen çocuklar, Hamsilos koyunda yapılan doğa yürüyüşünün ardından Akliman gezisini gerçekleştirdi. Gezi esnasında çocuklar çevrelerinde gördükleri doğal güzellikler ve hayvanlarla ilgili öğretmenlerinden bilgi aldı. Açık havada oyun etkinliği de gerçekleştiren minikler öğretmenlerinin rehberliğinde açık hava oyunları oynadı. Daha sonrasında okulda hazırlanan ekmek arası yemeklerini afiyetle yiyen minikler karınlarını da açık havada doyurmanın mutluluğuyla okullarına geri döndü.

Proje ile ilgili konuşan Sinop 15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç; “MEB 2023 Eğitim Vizyon Belgesi'nde, özel ve resmi okullar arasındaki sosyal dayanışma ile bütünleşmeyi artırmak için ortak proje ve platformların oluşturulması ve yenilikçi uygulamaların hayata geçirilmesine yönelik iş birliklerinin desteklenmesi hedefi yer alıyor. Bu kapsamda, MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü himayesinde 'Hami Projesi" uygulamaya konuldu. Projeyle, resmi ve özel okulların etkileşiminin artırılması, eğitim öğretimde öğrencilerin iletişim ve sosyal becerilerinin geliştirilmesinin sağlanması, iki kurumsal yapının bir arada eğitimin temel hedeflerine ilişkin iş birliği yapması hedefleniyor” dedi.

Çalışmanın temel felsefesini gönüllülük esasına göre karşılıklı iş birliği oluşturuyor diyen Haskılıç; "Hami Projesi", yeteneklerin, değerlerin, becerilerin paylaşıldığı sosyal dayanışmayı hedefliyor. Proje kapsamında, özel ve resmi okullar arasında güçlü bağlar kurularak etkileşim sağlanıyor. Bu bağlamda, sosyal etkinlik çalışmalarında, çocukların evrensel, milli ve manevi erdemlerle birlikte yaşam becerilerinin geliştirilmesine yönelik ortak faaliyetler, doğal, tarihi ve kültürel mekanlar ile bilim-sanat merkezleri ve müzeler gibi okul dışı öğrenme ortamlarına yönelik çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda, okullar karşılıklı olarak, paylaşmaya değer buldukları konularda birbirlerine hamilik yapıyor. Gerçekleşen faaliyetlerle, bireylerin sosyal becerilerinin geliştirilmesi, akademik başarılarının artırılması ve çözüm odaklı yaklaşımlarının güçlendirilmesi amaçlanıyor. Bu bağlamda bizlerde elimizden gelen imkanlarımız dahilinde çalışmalarımızı gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. “ diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber