Kur’an Kursu ve cami hizmetlerinde etkinlik ve verimliliğinin arttırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla açılan kursa toplam 15 din görevlisi katılıyor.

Hasibe Hatun Yatılı Erkek Kur’an Kursunda 160 saat olarak planlanan kurs, Rehber Öğretici Samsun Site Camii İmam Hatibi Mustafa Akarslan tarafından veriliyor.

 Kursiyerler ile bir araya gelen Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik eğitimlerle ilgili yaptığı açıklamada;  “Rasülüllah sav bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmaktadır ‘Kim ilim için yola çıkarsa Allah ona cennete giden yolu kolaylaştırır. Melekler hoşnutluklarından dolayı ilim talebesine kanatlarını serer. Sudaki balıklara varıncaya kadar yer ve gök ehli âlim kişinin bağışlanması için Allah’a yakarır. Alimin ,Abide (İbadet edene ) üstünlüğü (parlaklık, görünürlük ve güzellik bakımından)ayın diğer yıldızlara olan üstünlüğü gibidir. Kuşkusuz alimler peygamberlerin varisleridirler. Peygamberler miras olarak ne altın ne de  gümüş bırakmışlardır. Onların bıraktığı yegane miras ilimdir. Dolayısıyla kim onu alırsa büyük pay almış olur’ (Tirmizi ilim 19) Bu müjdelere ulaşabilmek ve hem de Peygamber Efendimiz (sav)miras bırakmış olduğu mihrap hizmetini layıkıyla yapabilmemiz için Diyanet İşleri Başkanlığımızın görevli personellerimizin yetiştirilmelerini sağlamak, verimliliğini artırmak ve daha ileriki görevlere hazırlamak amacıyla, hizmet içi eğitim kurslarının düzenlenmesini istemektedir. Sinop İl Müftülüğü olarak periyodik aralıklarla Hizmet İçi Eğitim Kurslarını devam ettireceğiz, Cenab-ı Hak hizmet İçi Eğitim kursumuzu hayırlara vesile kılsın” dedi. 

Hizmet İçi Eğitim Kursunun 18 Aralık 2018 tarihinde bitirilmesi planlanmış olup, kurs bitiminde kursa katılan  İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara, Hizmet İçi Eğitim Katılım Belgesi verileceği belirtildi. 
Editör: Vitrin Haber