Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız 2021-2022 eğitim öğretim yılı uyum haftası kapsamında 01-03 Eylül 2021 tarihleri arasında Sinop genelinde bin 902 okul öncesi ve 2 bin 360 ilkokul birinci sınıfa devam eden öğrencilerin yüz yüze eğitime başladığını söyledi.

OKULLARDA TÜM TEDBİRLER ALINDI
Uyum haftası kapsamında covid-19 tedbirleri ile ilgili bütün tedbirler alınarak öğrencilerin okulu tanıma, temassız oyun ve açık hava etkinlikleri ağırlıklı olarak eğitime başladığını belirten Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü; “ Üzerinde ekin işlenmeyen toprak gibidir, dalında meyvesi olmayan ağaç gibi. Arı konmayan çiçek gibidir, bülbül ötmeyen gül. Cansız ve ruhsuzdur, öğrencisi olmayan Okul. 
Hatırı sayılır bir ayrılıktan sonra bugün yine yeniden açtık sonuna kadar okullarımızın kapısını. Bugün uyum eğitimine gelen yavrularımızla; ekin biten toprak gibi, meyve dolu ağaç gibi, arı konan çiçek gibi, bülbülün şakıdığı gül gibi canlandı okullarımız. Hoş geldiniz gönül bahçemizin Nazende çiçekleri, safalar getirdiniz. Sizin gelişinizle başlayan yeni eğitim öğretim yılımızın hayırlara vesile olmasını diler, sağlık, huzur ve başarı dolu bir yıl olmasını temenni ederim”. 

Editör: Vitrin Haber