Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 11 Ağustos tarihinde yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen Ayancık ilçesine gelerek incelemelerde bulundu. Burada ilk olarak AFAD koordinasyon merkezinde düzenlenen toplantıda AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Vali Erol Karaömeroğlu ve diğer yetkililerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sel felaketi ve sonrasında yaşanan süreç ile ilgili bilgiler aldı. Buradaki toplantının ardından Zübeyde Hanım Anaokulunu ziyaret eden Bakan Özer, öğretmenlerle sohbet etti. 

Ayancık sokaklarında da incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, esnafları ziyaret etti geçmiş olsun dileklerini iletti, yolda gördüğü çocuklarla sohbet etti onlara çeşitli hediyeler verdi. 

6 EYLÜL’LE İLGİLİ SİNOP’TA HERHANGİ BİR SIKINTIMIZ YOK
Ziyarette basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sel felaketi nedeniyle zarar gören okullardaki tüm eksiklerin giderileceğini ve okulların 6 Eylül tarihinde başlayacak olan yeni eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirileceğini söyledi. Özer; “İlk günden itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız bakanlıklarımız sahada. Yaraları sarmak için el birliği içerisinde kenetlenmiş bir şekilde aktif olarak çalışmaya devam ediyor. Bizler de Milli Eğitim Bakanlığı olarak Sinop’taki tüm okullarımızı 6 Eylül’e hazırlamak için elimizden gelen çabanın tamamını sarf ediyoruz. Öncelikle buraya gelmeden önce okullarımızın 6 Eylül’de açılması ile ilgili her türlü desteğimizi gönderdik. Okulların bakımı onarımı küçük onarımı içeriği ile ilgili eksikliklerin hepsini inşallah gideriyoruz. 6 Eylül’le ilgili Sinop’ta herhangi bir sıkıntımız yok” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİN TÜM EKSİKLERİNİ BAKANLIK OLARAK BİZ KARŞILAYACAĞIZ

Selden etkilenen bölgelerde bulunan öğrencilerin tüm eksiklerinin bakanlık tarafından karşılanacağını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bunun yanında selden etkilenen tüm öğrenci ve öğretmenlere tablet vereceklerini söyledi. Özer; “Selden etkilenen tüm öğrencilerimize kırtasiye malzemelerini Bakanlık olarak bizle karşılayacağız. Aynı zamanda selden etkilenen tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimize de tablet vereceğiz inşallah. Diğer taraftan burada bulunan pansiyonlarımızda ve Kastamonu’da bulunan pansiyonlarımızda sel felaketinden etkilenmiş olan velilerimiz konaklama imkanından yararlanmaya devam edecekler. Sıcak yemek imkanları aynı şekilde devam edecek. Diğer taraftan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze bağlı olan uzmanlarımız, rehber öğretmenlerimiz, psikolojik danışmanlarımız da hem Kastamonu’da hem Sinop’ta vatandaşlarımızla hemhal olmaya devam ediyorlar. Öğrencilerimizin bu travmayı atlatması ile ilgili her türlü psikolojik desteği sağlıyorlar. Yani biz Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm ekibi olarak sahada aktif bir şekilde hem bu yaranın sarılması hem de 6 Eylül itibarıyla eğitim öğretimin başlaması ile ilgili her türlü hazırlığı tamamlamış bulunmaktayız” diye konuştu.
Bakan Özer Ayancık ziyareti kapsamında ayrıca, selde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da taziye ziyaretlerinde bulundu.

Editör: Vitrin Haber