Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da yeni eğitim-öğretim yılı dün düzenlenen törenlerle başladı. Sinop'ta 2016-2017 eğitim-öğretim yılı kapsamında okulöncesinde 2 bin 482, ilkokulda 9 bin 24, ortaokulda 7 bin 768, İmam Hatip Ortaokulunda bin 720, Yatılı Bölge Okulunda bin 376, Ortaöğretimde 8 bin 564, İmam Hatip Liselerinde bin 457 olmak üzere toplam 32 bin 321 öğrenci ve 2 bin 409 öğretmen ders başı yaptı.  

2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Sinop’ta çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında dün, Valilik önünde düzenlenen ilk program Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başladı, Valilik önündeki çelenk sunma töreninin ardından Gazi İlkokulu bahçesinde, yeni eğitim-öğretim yılına 'merhaba' diyen öğrencilerle protokol, düzenlenen programda buluştu.
Gazi Mustafa Kemal İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile başladı. Programa Sinop Vali Yardımcısı Hüseyin Sayın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü İbrahim Arslan, kurum müdürleri ve veliler katıldı.

Buradaki törende bir konuşma yapan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü İbrahim Arslan, yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. İnsanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet, emeğin en yüce değer olduğunu belirten Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü İbrahim Arslan “Eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inan ve herşeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nun müdürü olmanın verdiği mutluluk içinde hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor ve ikinci yuvanıza hoş geldiniz” dedi.

Yurttaşlığın en önemli sınavının ilköğretim çağında yaşam biçimi olarak demokrasinin öğretilmesinin ve özümsenmesinin önemine vurgu yapan Arslan; Üreten ve yaşama doğrudan katılan insanların mutlu olabileceği gerçeği unutulmamalı ve çocuklarımızın yaşamdan tat almalarını sağlamalıyız” diye konuştu.

Konuşmasında zamanın çok çabuk geçtiğine değinen Arslan; Öğrencilere hedefleri doğrultusunda bu zamanı lehlerine işleyerek daima ileriye ve başarıya taşıyacak şekilde, geleceğin özgür ve kalkınmış Türkiye’sinde önemli yerlerde olacaklarını ve bu hedeften şaşmamaları gerektiğini söyledi. 

TOPLUMUMUZU GERÇEK HEDEFE ULAŞTIRABİLMEK İÇİN KÜLTÜR ORDUSUNA İHTİYACIMIZ VAR

Törende daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan da yeni eğitim öğretim yılının ve ilköğretim haftasının başarılı ve olmasını diledi. Toplumu arzu edilen hedeflere ulaştırabilmek için iyi eğitimli kültür ordusuna sahip olunması gerektiğine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, bu şekilde kalıcı zaferler elde edilebileceğini belirtti. Türkkan; “Memleketimizi toplumumuzu gerçek hedefe mutluluğa eriştirebilmek için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri milletin geleceğini yoğuran kültür ordusu. Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır” diye konuştu.

DESTANSI DİRENİŞİ ÇOCUKLARA ANLATILMASI BİR HAKKIN TESLİMİ OLACAKTIR

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletinin darbeci askerlere karşı gösterdiği destansı direnişi gençlere ve çocuklara aktarmanın bir hakkın teslimi olacağını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, bu anlamda verilen mücadeleyi ve bu mücadelede canlarını siper eden kahramanları hatırlamanın ve hatırlatmanın milli ve insani bir sorumluluk olduğunu söyledi. Türkkan; “15 Temmuz gecesinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde askeri üniforma giymiş bir takım cuntacı tarafından Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokrasi ve milli iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunulduğunu söyleyen Türkkan; “Milletin söz konusu vatan olduğunda gücünün, iradesinin ve kararlılığının gençlere ve çocuklara anlatılması bir hakkın teslimi olacaktır. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitleri anmanın, hatırlamanın ve hatırlanmalarını sağlamak milli ve insani sorumluluğumuzdur. Darbe girişiminde Türk milleti bu demokrasi sınavından yüzünün akı ile çıkmıştır. Bu bağlamda 2016 -2017 eğitim öğretim yılının ilk haftasında 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi. 

Yapılan konuşmalar ardından okulun öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonlar okundu, halk oyunu gösterisi sergilendi. Okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verildi. Etkinliklerin ardından sınıflarına çıkan öğrencilere öğretmenleri tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi Anıyoruz isimli kitapçık dağıtıldı ve öğrencilere 15 Temmuz süreci ile ilgili bilgiler verildi. 

 
Editör: Vitrin Haber