2016 – 2017 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi ile Sinop ili genelinde öğrencilere karneleri okullarında düzenlenen törenlerle verildi. 

İstiklal Ortaokulu’nda düzenlenen karne törenine Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İstiklal Ortaokulu Müdürü Hüseyin Başoğlu, öğrenciler ve veliler katıldı.  

Öğrencilere karnelerini veren Sinop Valisi Hasan İpek; Sinop genelinde bugün 32 bin 489 öğrencimiz karne alıyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci dönemini problemsiz ve gayet iyi bir şekilde hayırlısı ile bitirdik. İstiklal İlkokulu ve istiklal Ortaokulumuzda Sinop’un gururu oldu. Siz öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılında da başarılarınızın devamını diliyorum” dedi. 

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ise öğrencilere tatilde boş zamanlarınızı dinlenerek, kitap okuyarak, geçirmenizi diliyorum. Bol bol kitap okuyup, ders tekrarları yaparak bu dönemi iyi değerlendirin.  Yarıyıl tatilinde birinci dönemi değerlendirme şansı bulacağınıza ve  gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacağınıza inanıyorum” diye konuştu. 

Daha sonra öğrencilere takdir belgeleri ve karneleri Vali Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan tarafından verildi. Karne töreni protokol üyelerinin öğrenciler ve velilerle hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

Öğrenciler için 2016-2017 eğitim öğretim dönemi 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve öğrenciler 16 gün tatil yapmış olacak.
Editör: Vitrin Haber