Osmaniye ilinde görev yapan Matematik öğretmeni Mukaddes Karip tarafından "matematik bilgisinin insanlara aşılanmasına ve sevdirilmesine yardımcı olmak" amacıyla hazırlanan "Durakta Matematik" projesi Sinop’ta hayata geçirildi. 81 ilde E-Twining onaylı olarak uygulanan proje kapsamında hazırlanan afişler, duraklara asılarak, vatandaşların durakta bekledikleri sürece matematik ile kaynaşmaları amaçlanıyor.

Sinop’ta hayata geçirilen uygulama ile vatandaşlara matematiği sevdirmeyi amaçladıklarını belirten projenin Sinop sorumlularından Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Matematik Öğretmeni Keziban Parlak Diri, ilk etapta 2 durakta yer alacak olan afişlerin ilerleyen günlerde şehrin diğer bölgelerinde bulunan duraklara da asılmasının planlandığını söyledi.

Diri; “81 ilde uygulanan E-Twining projesinin bir uygulamasını bugün ilimizde gerçekleştirdik. Durakta matematik etkinliği Ocak ayına kadar devam edecek. Arkadaşlarımız, çeşitli görseller çizecekler ve bu çizimler şehrimizin belirli noktalarında bulunan duraklara asılacak. Uygulama ile çocuklarımıza matematiği eğlenceli hale getirerek sevdirmeye çalışacağız. Bugün şehrimizde 2 ayrı durakta öğrencilerimizle birlikte bu görselleri astık. İlerleyen günlerde diğer duraklara da asmayı planlıyoruz. E-Twining projesi ulusal bir proje olarak çıkmasına karşın, etkinlikleri ile birlikte uluslar arası alana yayıldı. Arnavutluk Almanya gibi birçok ülke de bu projeye dahil oldu” dedi.

Sinop’ta Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Matematik Öğretmeni Keziban Parlak Diri ile İstiklal İlk Öğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Şafak Diri’nin üstlendiği projeye Abalı İlkokulu, İstiklal İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu destek veriyor.

Proje kapsamında hazırlanan afişler, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sönmez’in de katılımıyla duraklara yapıştırıldı. Öğretmen ve öğrenciler ile Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sönmez tarafından yapıştırılan afişler, durakta bekleyen vatandaşlar tarafından ilgiyle incelendi. 

Editör: Vitrin Haber