Sinop Üniversitesi (SNÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, yeni kampüs alanındaki Yaşam Merkezinde basın mensupları ile bir araya geldi. Kurulduğu günden bu yana Sinop Üniversitesi bünyesine kazandırılan birimler hakkında bilgiler veren Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, toplantıyı düzenledikleri yaşam merkezinin de 2018 yılında inşaatının başlayarak 2019 yılında 15 bin 265 metrekare kapalı alana sahip olarak yaklaşık 23 milyon liralık bedelle tamamlandığını belirtti. 

Yine üniversitenin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi olan merkez kütüphanesinin oluşturulması için çalışmalara başladıklarını belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, kampüs alanında yaklaşık 9 milyon TL'ye mal olacak olan modern kütüphane hakkında bilgi verdi.

Bu yatırımın Sinop’a kazandırılmasında sivil desteğin oldukça önemli olduğunun altını çizen Rektör Dalgın, konuyla ilgili başlatılan “Sinoplular Üniversite Kütüphanesini yaptırıyor” kampanyasına tüm Sinoplulardan destek istedi. Dalgın; “Bin 800 metrekare temel tabanda oluşacak 2 katlı toplamda 3 bin 600 metrekare bir kütüphane. Kütüphanemiz yaklaşık 2 dönüm üzerine kurulacak. 2 sene öncesinde 6 milyon liranın üzerindeydi. Şuan ki maliyeti ise 9 milyon 88 bin lira civarında. Bize her kaybolan yıl yaklaşık 1 milyon liraya mal oldu. Bu anlamda Sinoplu işadamlarımızdan, gerek Sinop’un içinde gerekse dışarıda oturanlar destek vererek üniversitemize böyle bir kütüphane kazandırırlarsa çok makbule geçer. Bu tür yatırımlarda sivil katkının öneminin büyük olduğunu hatırlatmak istiyorum. Eğer sivil katkımızı alabilirsek gençlerimizi kısa sürede kütüphanemizle buluşturmuş oluruz. Öğrencilerimiz gerek araştırmasını, gerek ödevini, tezini, projesini rahat yapabileceği bir ortama kavuşmuş olacak. Mevcut kütüphanemizde bunları yapma imkanı maalesef yok. Dolayısıyla bu kütüphane üniversitemiz için çok acil bir ihtiyaçtır” dedi.

KÜTÜPHANEYE KATKI SAĞLAYANLARIN İSİMLERİNİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRMEK İSTİYORUZ
Konuşmasında Sinop Üniversitesi merkez kütüphanesinin yapımına katkı sağlayanların isimlerini ölümsüzleştirmek istediklerini belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, kütüphane yapımına bağışta bulunan vatandaşların isimlerini kütüphanenin belli birimlerine vermeyi planladıklarını söyledi. Dalgın; “Biz bu yatırıma katkı sağlayanların isimleri ölümsüzleşsin istiyoruz. Bu anlamda kütüphane yapımında yüklü bağışta bulunanların isimlerini kütüphanede belli yerlere verebiliriz. Yine karınca kararınca destek verenlerin isimlerini de yine kütüphanemizde bir bölümde ölümsüzleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber