Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Tıp Fakültesi Dekanlığına aslen Sinop Ayancıklı olan Prof. Dr. Cengiz Çokluk getirildi. Çokluk geçtğimiz hafta yapılan devir teslim töreniyle Prof. Dr. Ayhan Dağdemir'den görevi resmen devraldı.

Prof. Dr. Cengiz Çokluk kimdir? 
23 Nisan 1968 yılında Sinop/Ayancık’ta doğdu. İlk, orta ve liseyi Samsun’da bitirdi. 1984-1990 tarihleri arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyarak mezun oldu.

1992 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Nöroşirürji bölümünü kazandı. 1997 yılında Nöroşirürji Uzmanı oldu.

2000 yılı Kasım ayından 2001 yılı şubat ayına kadar “Japonya Fukui Tıp Üniversitesinde” Fellow olarak araştırma laboratuvarında rat karotid arter anastomozları ve endarterektomi tekniği üzerinde çalıştı.

2002 yılında International Sugita Scholarship’ini kazanarak Japonya Nagoya Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Nöroşirürji Bölümünde Sugita Fellow’u olarak vasküler cerrahi ve kafa tabanı cerrahisi üzerinde çalıştı.

2003 yılında American Congress of Neurological Surgeons tarafından George Ablin International Fellow’u olarak Chicago Institute of Neurosurgery and Neuroresearch ve Chicago RUSH Presbyterian St. Luke’s Medical Center, Department of Neurosurgery’da çalıştı.

European Association of Neurological Surgeons (EANS) tarafından düzenlenen Eğitim kurslarına katılarak yazılı board sınavında başarılı oldu. 2006 yılında doçent oldu.

2012 yılında da Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Profesör kadrosuna atandı. 10 Mart 2012 tarihinden itibaren Anabilim Dalı Başkanlığı görevini üstlendi.