Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Samsun'a eğitim gezisi düzenledi. Burada sinemaya götürülen öğrenciler, Trabzon Maçka’da 11 Ağustos 2017’de, teröristlerle kahraman Mehmetçiğin girdiği çatışmada şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in kahramanlık öyküsünü anlatan ’Kesişme: İyi ki Varsın Eren’ filmini heyecanla izledi. 

ÖĞRENCİLER DUYGUSAL ANLAR YAŞADI
Öğrenciler zaman zaman duygusal anlar da yaşadı. Öğrenciler, gösterim sonunda filmi oldukça beğendiklerini ve etkilendiklerini dile getirdi.

Şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle yad ettiklerini belirten Okul Müdürü Şükrü Eraltan, "Filmin esas aldığı gerçek hikaye çok önemli. Ağırlığı, duygu yoğunluğu, gözyaşlarının tutulamadığı bir hikaye. Şüphesiz zaman zaman şehit haberleri alıyoruz. Üzüntü duyuyoruz fakat her bir şehidimizin şehadetinin arka planında çok önemli bir yaşanmışlık var. Başta Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyoruz. Türkiye'nin bağımsızlığının, istiklalinin ve istikbalinin şehitler sayesinde temin edildiğini vurgulayarak, iki şehadetin hikayesini anlatan bu güzel filmde emeği geçenlere teşekkür ederiz. Öğrencilerin yaptığı değerlendirmelerde ; Yokluk içinde yaşayan insanların varlığı elimizdeki nimetlerin bolluğu, çok zor şartlarda yaşasalar bile şerefiyle mutlu olabilmek mümkündür, askerlik çok fedakarlık isteyen bir meslektir, bu vatanda gecesini gündüzüne katan nice isimsiz kahramanlar sayesinde ayakta kalıyor, herkes ölür ama şehitler ölmez, Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik milletin gönlünde yaşıyor, dağlara taşlara 'İyi ki varsın Eren' yazılıyor" dedi. 

Editör: Vitrin Haber