Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye’ de ilk defa Bölgesel Üstün Yetenekli Çocuklar Buluşması gerçekleştirildi. Etkinliğe 18 öğrenci ile katılan Sinop BİLSEM, dünya çapında derece elde eden tasarım ve projelerini sergiledi. 

Sinop, Kastamonu, Çankırı, Zonguldak, Bartın (BİLSEM) Bilim ve Sanat Merkezleri ile (KUYEM)  Karabük Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden 170’i aşan öğrencinin ve danışman öğretmenlerinin katılımı ile Türkiye’de ilk defa Bölgesel Bilim ve Sanat Merkezleri ve Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin birlikteliğinde Üstün Yetenekli Çocuklarla Bilim ve Sanat Etkinlikleri gerçekleştirildi.

21-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliklerin açılışında Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı KUYEM Müdürü Doç. Dr. Mücahit Coşkun ve davetlilerin katılımı ile Murat Özgen yönetiminde Sinop BİLSEM Öğrencileri tarafından “enstalasyon” ve “canlı performans sanatı” yapıldı. Bu çalışmada Sinop' tan götürülen  Karakum kullanıldı.
Bilim Sergisi’nde; Güneş fırını, deniz suyundan içme suyu elde edilmesi, sıcak buz deneyi, 3 boyutlu çizim yapımı, güneş sensörlü perde, renk çarkı, elektrik aynası, ampul yapımı, sarımsak kabuğundan ısı ve yalıtım, yüzen yumurta, su mercimeklerinin kirli suyu temizlemedeki etkisi, doğal sabun yapımı, patatesten elektrik üretimi, mekanik enerjinin elektrik enerjisine dönüştürülmesi, sonsuz dönen çark, sütten plastik yapımı gibi 170’i aşkın bilimsel proje sergilendi. 

Sinop BİLSEM’ den Hakan Süzgün, Berrin Özden, Ali Yıldız ve Murat Özgen’ in danışmanlığında 18 Öğrenci ile katıldığı etkinliklerde Sinop BİLSEM’ li Öğrenciler Dünya çapında derece elde ettikleri tasarım ve projelerini sergileme olanağı buldular. 

Editör: Vitrin Haber