Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Rektör Prof. Dr. Recep Bircan ve birçok kurum amirinin bulunduğu konferansa, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencileri de katıldı. 

Hukukun en üstününün zayıfın hakkını koruyanı olduğunu belirterek söze başlayan Yalçın Topçu, “Bugün toplumda psikolojik ve sosyal sorunlar varsa bunun nedeni manevi değerlerin eksikliğidir. Manevi dinamiklerin harekete geçirilmesi gerekir. Alim Kefevi de manevi dinamiklerden biridir.” dedi.
Sinop’un önemli değerlerinden olan Seyit Bilal Hazretlerine de değinen Topçu, camilerdeki düzen ve temizlik hassasiyetini anlattı.

Dinimizin bilime verdiği önemin altını çizen Yalçın Topçu şunları söyledi, “Din, sosyal gücünü medreseden alır. Bilimin ve ilimin dinimizdeki yeri büyüktür. Dolayısıyla güçlü bir toplum, güçlü bir Sinop yaratmak istiyorsak Sinop Üniversitesine destek olmalıyız.”

Üniversite bünyesinde açılan ve gerekli çalışmalar tamamlandığında eğitim-öğretime başlayacak olan İlahiyat Fakültesinin “Alim Kefevi” gibi Sinop’un manevi dinamiklerinden olan “Seyit Bilal ve Alaaddin Camii”nin de yaşatılması ve haklarında daha verimli ve derinlemesine çalışmaların yürütülmesi adına büyük katkıları olacağına inandığını dile getirdi. 

Topçu konuşmasını şu sözlerle tamamladı, “Alim Kefevi Hazretleri halifenin seçimle başa gelmesini istemiştir, seçme ve seçilme hakkının önemini ortaya koymuştur. 500 yıl önce demokratik bir ortamın oluşması için çabalamıştır.” 

Program sonunda, Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, İl Müftüsü Yalçın Topçu’ya hediye takdiminde bulundu. 

Editör: Vitrin Haber