StemMaker Atölye Robotik Kodlama ve 3B Tasarım/Baskı Atölyesi 18 Mart Pazar Günü  yapılan açılış töreni ardından Sinop’ta faaliyetlerine başladı.

Elif Sivri’nin sahibi olduğu atölyede robotik kodlama ile çocuklara bilgisayar yazılımı geliştirmenin (programlamanın) temellerinin öğretilmesi amaçlanmanıyor.
Amaçlarının robotik kodlamanın çocuklara yansıtıcılık, yaratıcılık, kural öğrenme ve kurallara uyma, problem çözme ve analitik düşünme, uzamsal düşünme becerileri gibi beceriler kazandırmak olduğunu belirten Sivri; “Küçük yaştaki çocuklara direk gelişmiş programlama dilleri öğretilmeyecek bunun yerine yukarıda bahsedilen nitelikleri kazandırma üzerine yoğunlaşmış eğitimler verilecek. İlkokul ve ortaokul seviyesindeki çocuklara bahsedilen bu nitelikler kazandırılmaya çalışılırken yaşlarına uygun olacak şekilde hazırlanmış uygulamalar ve oyunlar kullanılacaktır” dedi. 

ÇOCUKLAR KENDİ ROBOTLARI İLE OYNAMA FIRSATI YAKALAYACAKLAR
Scratch, Blockly, Android App Inventor vb. uygulamalar kullanılarak çocuklara doğrudan karmaşık kod yazma eylemine sokmadan sürekle bırak işlemi ile gerekli program parçacıklarını uygun yerlere getirip birleştirmeleriyle programlarını oluşturmalarını sağlayacaklarını vurgulayan Sivri sözlerine şöyle devam etti; “Bu uygulamalar ve oyunlar sayesinde çocuklar yazılım bilgisinin temellerini, algoritmik düşünme yeteneğini, ve problem çözme yeteneği gibi bir çok kazanımı elde edecekler. Ayrıca çocuklar için hazırlanan robot geliştirme setleri ile çocuklar gelecek için hazırlanırken kendi robotları ile oynama fırsatı yakalayacaklar. Ana okul seviyesindeki çocuklarımızda ise  bilgisayarsız kodlama ve çeşitli etkinler ile temel alt yapı oluşturmayı hedeflemekteyiz”.

ÜRETİME TEŞVİK AMAÇLI PROGRAMLAR DÜZENLEYECEĞİZ

Sivri; “Robotik kodlamanın yanı sıra 3boyutlu tasarım ve baskı atölyemizde tamamen üretime teşvik amaçlı çeşitli programlar düzenleyeceklerini, özellikle çocuklarımız bundan sonra hayal ettiği oyuncağı, robotu kendi tasarlayacak ve 3 boyutlu yazıcılarımızda üretecekler” diye konuştu.

SİNOP’TA ATÖLYE BAZINDA İLK VE ÖNCÜ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Kız çocuklarına ve köylerden gelecek olan çocuklara teşvik amaçlı özel indirimler uygulanacağına vurgu yapan Sivri; “Atölyemizde çocuklarımıza özgür bir çalışma ortamı sağladık. Veliler için ise onlara ait özel bir bölümde dinlenme alanı oluşturduk. Hafta içi ve hafta sonu etkinlikleri ile tüm çocuklarımızı, velilerimizi ve öğretmenlerimizi bilgi almaları için atölyemize bekleriz. Sinop’ta Atölye bazında ilk ve öncü olmaktan gurur duyuyoruz. Açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza ve misafirlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Unutmayalım “Geleceği, teknolojiyi kullanan değil onu geliştiren ülkeler şekillendirecektir” dedi. 

Bu bir 'Advertorial'dir.
 
Editör: Vitrin Haber