Sinop Üniversitesinin mevcut durumunun değerlendirilmesi ve gelecek hedeflerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenen Sinop Üniversitesi Danışma Kurulu Toplantısı, üniversite, kamu, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıya; Sinop Valisi Köksal Şakalar, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tabak, Prof. Dr. Kamil Demirci, İlçe Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri, İş Adamları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilciler, Rektör Danışmanları ve davetliler katıldı.  
Toplantının açılışında Sinop Üniversitesinin son dört yıldaki gelişimi ve öğrencilere sunduğu eğitim-öğretim imkânları anlatan sinevizyon filmi izlendi. 

Ardından bir konuşma yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, toplantıya katılan tüm davetlilere teşekkür etti.

Dalgın; “Gerçekleştirdiğimiz toplantıda Sinop ilimizin ve Üniversitemizin gelişimi noktasında ortak yürütebileceğimiz çalışmaları değerlendireceğiz.   Eğitimden turizme, çevreden altyapıya, balıkçılıktan kültür ve sanata kadar Üniversitemizin şehrimize sunacağı katkıları geniş yelpazede masaya yatırma fırsatı bulacağız. Diğer taraftan Üniversitemizin öğrencilerine sunacağı eğitim-öğretim hizmetini çok daha kaliteli bir noktaya taşımak için aciliyet gerektiren ihtiyaçlarımızı da değerli dış paydaşlarımızla paylaşacağız” dedi.
Üniversitenin iş dünyası, kamu kurumları ve diğer dış paydaşlarla arasındaki ilişkilerinin geliştirmesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal-kültürel faaliyetlerinin planlanması amacıyla düzenlenen toplantıda, Üniversitenin gelecek vizyonu ve ileriye dönük hedefleri ele alındı.


Toplantıda Rektör Dalgın tarafından Sinop Üniversitesinin mevcut altyapı imkânları ve hedeflenen altyapı çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Rektör Dalgın, kampüs alanındaki mevcut çalışmalarını ve ileriye dönük hedeflerini de paylaştı.
Diğer taraftan Üniversitenin araştırma çalışmaları ve lisansüstü eğitim alanındaki hedefleri de Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından katılımcılarla paylaşıldı. 
Sinop Üniversitesinin uluslararasılaşma stratejisinin değerlendirildiği toplantıda, Rektör Dalgın tarafından yabancı uyruklu öğrenci sayısını arttırmaya dönük çalışmalar anlatıldı.
Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Üniversitedeki Sıfır Atık Projesi, yeşil kampüs çalışmaları ve mevcut 10 programın akredite edilmesi hedeflerini de paylaştı.
Ayrıca Sinop Üniversitesi tarafından şehir halkına ve öğrencilere sunulan ücretsiz sertifika eğitimi hakkında da Rektör Dalgın tarafından katılımcılara bilgiler verildi. 
Önümüzdeki dönemde Sinop Üniversitesinde gerçekleştirilmesi planlanan sosyo-kültürel etkinliklerin de değerlendirildiği toplantıda, Sinop ve ilçelerinde yapılması hedeflenen sempozyum ve çalıştaylar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.  
Toplantıda söz alan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, özellikle sosyo-kültürel etkinliklerin düzenlenmesi noktasında, Sinop Belediyesinin her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.
Daha sonra konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş de, Sinop Üniversitesinin uluslararasılaşma hedefini sonuna kadar desteklediğini belirterek, eğitim-öğretim ve altyapı ihtiyaçları için de ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını belirtti. 
Son olarak konuşan Sinop Valisi Köksal Şakalar, Sinop Üniversitesinin öğrencilere kaliteli eğitim sunma noktasında çok daha etkin ve kararlı adımlar atılacağına inandığını belirterek, mevcut ihtiyaçların çözümü için Rektör Dalgın’a kapısının her zaman açık olduğunu ifade etti.


Programda sırayla söz alan dış paydaşlar, Sinop Üniversitesinin gelecek stratejisi hakkında teklif ve önerilerini sundular.
Fikir alışverişi bakımından oldukça verimli geçen toplantıda, Sinop Üniversitesi Vakfının bağış kaynaklarının zenginleştirilmesi konusu da görüşüldü. 

Editör: Vitrin Haber