Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 97’lik bir doluluk oranı yakalayarak Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olan Sinop Üniversitesinde, öğrencilerin kayıt süreci başarılı bir şekilde tamamlandı. 2020 YKS Tercih Sonuçlarına göre Sinop Üniversitesine yerleşen 3 bin 449 adaydan 3 bin 283’ü kesin kayıt yaptırdı.

Bu rakamlara göre Sinop Üniversitesi kontenjanlarına yerleşen öğrencilerin yüzde 95 gibi önemli bir çoğunluğu kayıt işlemini tamamlayarak Sinop Üniversitesi ailesine katıldı.

Verilen mezunlarla birlikte öğrenci sayısının 12 bin 660 olduğu Sinop Üniversitesinde, ek yerleştirme, yatay geçiş ve uluslararası öğrenci kabulü neticesinde bu sayının daha da artması bekleniyor.

Sinop Üniversitesine yapılan kayıtların 3 bin 23’ü e-devlet üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilirken, 260 öğrenci ise Üniversiteye gelerek yüz yüze kaydını tamamladı.

Sinop Üniversitesinde pandemi sebebiyle yüz yüze kayıtlar esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli tüm önlemler günler öncesinden alındı. 

Covid-19 önlemleri çerçevesinde gerçekleştirilen yüz yüze kayıtlarda fiziki mesafe, maske ve hijyen kurallarına özen gösterildi.

REKTÖR DALGIN’DAN ÖĞRENCİLERE MESAJ
Üniversitemize yerleşen öğrencilerden tamamına yakınının kesin kayıt işlemini tamamladığını belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, yeni akademik dönemde Sinop Üniversitesinde öğrenim görecek olan öğrencilere başarılar diledi. Dalgın; “Üniversitemize kesin kayıt kayıt yaptırarak Sinop Üniversitesi ailesinin bir mensubu olan öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, ailelerinin onlar için duyduğu haklı gururu paylaşıyorum. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının öğrencilerimiz ve mesai arkadaşlarımız açısından sağlıklı, mutlu ve başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Sinop Üniversitesinde ayrıca 336 ek kontenjanın daha bulunduğunu belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, ek yerleştirmeyle birlikte üniversiteye yeni öğrencilerin de katılacağını ifade etti.

Editör: Vitrin Haber