Makale, Atıf, Bilimsel Doküman, Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısı ve Doktora Öğrenci Sayısı gibi göstergelerin değerlendirildiği sıralamada, Sinop Üniversitesi pek çok kategoride Türkiye ortalamasının üstünde bir başarı elde etti.

KARADENİZ BÖLGESİ’NDEKİ YAŞITLARI ARASINDA EN ÇOK BİLİM ÜRETEN ÜNİVERSİTE
Henüz 14 yaşında olmasına rağmen bilimsel üretkenlik başarısıyla Türkiye’deki birçok üniversiteyi geride bırakan Sinop Üniversitesi, Bilimsel Doküman Puanına göre 2000 yılından sonra kurulan 108 üniversite arasında 15’nci sırada yer alırken, aynı kategoride Karadeniz Bölgesi’ndeki akranları arasında zirveye yerleşerek 1’nci oldu.

ATIF PUANINA GÖRE BÖLGEMİZDEKİ EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA
Akademisyenlerin yayınlarına yapılan atıf sayısına göre; 2000 yılından sonra kurulan 108 üniversite içinde 19’uncu sırada yer alan Sinop Üniversitesi, aynı kategoride Karadeniz Bölgesi’ndeki 20 Üniversite arasında 9’uncu, 2000 yılından sonra kurulan bölge üniversiteleri arasında ise 5’nci oldu.

MAKALE PUANINA GÖRE DE ÜST SIRALARDA YER ALDI
Makale Puanına göre 2000 yılından sonra kurulan 108 üniversite arasında 24’ncü sırada yer alan Sinop Üniversitesi, Karadeniz Bölgesi’nde 2000 yılından sonra kurulan 16 üniversite arasında ise 7’nci sıraya yerleşti.

BAŞARILARINA YENİLERİNİ EKLİYOR
URAP Araştırmasında, Yükseköğretim kurumlarında akademik başarı ve kalitenin önemli ölçütlerinden biri olan öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı verilerine de yer verildi.
Sinop Üniversitesi bu alanda da Karadeniz Bölgesi’ndeki akranları arasında 8’nci sırada yer aldı.
Tıp fakültesi olmayan üniversitelerin akademik alandaki performanslarının da değerlendirildiği URAP sıralamasında, Sinop Üniversitesi Karadeniz Bölgesi’nde 3’ncü oldu.

“BAŞARI ÇITAMIZI DAHA DA YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Pandemi sürecinde eğitim ve öğretim hizmetlerinin yanı sıra, araştırma ve geliştirme çalışmalarının da sekteye uğramaması için çaba harcadıklarını belirten SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Üniversitemiz küresel COVİD-19 salgınına rağmen bilim üretme misyonunu başarıyla yerine getirmeyi sürdürmüş, bunun sonucu olarak URAP verilerindeki pek çok göstergede önemli bir performans ortaya koymuştur. Bu sonuçlarla Üniversitemizin akademik camiadaki saygınlığı da bir kez daha tescillenmiştir. Ancak elbette bulunduğumuz sıralamayı Üniversitemiz için yeterli görmüyoruz. Uluslararası tanınırlığımızı ve başarı çıtamızı daha da yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Üniversitemizin başarısında emeği olan tüm mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Editör: Vitrin Haber