Üniversite heyeti Darüsselam Üniversitesi, Ardhi Üniversitesi ve Finans-Yönetim Enstitüsünde incelemelerde bulundu. İlgili yükseköğretim kurumlarında özellikle “Turizm, işletme, finans, botanik ve zooloji” alanlarında çalışmalar yürüten akademik birimler ziyaret edildi.

Rektör Sinop Üniversitesinin ve İlimizin tanıtımını da yaptığı görüşmelerde, devletimizin son dönemlerde Afrika’ya ayrı bir önem vermesi dolayısıyla, üniversite olarak bizim de gerek bu politikaya gerekse Yükseköğretim Kurulumuzun “uluslararasılaşma” politikasına destek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek Üniversitemizde uluslararası öğrenci ve öğretim elemanlarını ağırlamaktan memnuniyet duyacağını ifade etti. Bircan, ayrıca bu amaçla Üniversitenin uluslararası öğrencilere hitap edebilmesi için Türkçe Öğretim Merkezi kurulması çalışmalarına başladıklarını da açıkladı. 

Görüşmeler sonunda, öğretim elemanı ve öğrenci değişimi ile yapılacak ortak akademik çalışmalarda ve karşılıklı iş birliğinde mutabakata varıldı.

Editör: Vitrin Haber