Geçtiğimiz Nisan ayında “TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi” almaya hak kazanan Sinop Üniversitesi, tüm hizmet alanlarında kalite çıtasını yükseltmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda bünyesinde güvenli ve etkin bir bilişim sistemi oluşturmayı amaçlayan Sinop Üniversitesi, “ISO:27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi” belgesi almak için çalışmalara başladı.

Üniversite bu çalışmayla kurum içinde kalite kültürünü güçlendirmeyi, standartları geliştirmeyi ve iç paydaşların beklentilerini en iyi şekilde karşılamayı hedefliyor.

Sinop Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yürütülecek ISO:27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları öncesi, personellere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hülya Turan, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Daire Başkanları ve akademik-idari personel katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Sinop Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Yüksel Sandalcı, Üniversitenin ISO/IEC 27001 sertifikasını almasıyla Bilgi İşlem Daire başkanlığınca yürütülen hizmetlerin Uluslararası standartları sağladığının belgelendirilmiş olacağını ifade etti. Sandalcı; “Sayın Rektörümüzün tensipleriyle, ISO 27001 Bilgi güvenliği yönetim sisteminin kurulumu, bir dizi eğitim ve sızma testini içeren çalışmamızı TURKSAT üzerinden alt yüklenici Firma NK Bilişim ile başlatmış bulunuyoruz. Hedefimiz bu süreci ISO/IEC 27001 sertifikasıyla ile sonuçlandırmak. Üniversitemizin bu sertifikayı almasıyla Bilgi İşlem Daire başkanlığımızca yürütülen hizmetlerin ‘Uluslararası standartları sağladığı’ belgelendirilmiş olacaktır” dedi.

Toplantıda daha sonra söz alan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın da değişen ve gelişen dünya koşullarında bilgi güvenliğinin de en az fiziki güvenlik kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Bu yönüyle Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemini önemsediklerini ifade etti.


Sinop Üniversitesinin yakın zamanda “TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi” aldığını hatırlatan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Kalite yönetim sisteminde olduğu gibi, bilgi güvenliği yönetim sisteminin oluşumu ve işletilmesi de bir süreçtir. Tüm personelimizin bu sürece olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Sinop Üniversitesinin ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemini tüm birimlerinde etkin bir şekilde uyguladığını belirten Rektör Dalgın, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesinin de alınmasıyla, Sinop Üniversitesinin çok daha iyi noktalara geleceğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından NK Bilişim Firması Genel Müdür Yardımcısı Akif Uzun tarafından ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin kurulum aşaması ve sistemin Sinop Üniversitesine sağlayacağı katkılara ilişkin sunum yapıldı.  
Akif Uzun, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında ilerleyen günlerde üniversite personellerine yönelik “Temel BGS”, “Dokümantasyon” “Varlık ve Risk”, “Parola”, “Güvenli Olmayan Yazılımlar”, “E-Posta”, “Sosyal Mühendislik”, “İnternet Güvenliği” ve “Yasal Sorumluluklar” gibi konularda eğitimlerin verileceğini de ifade etti.

NK Bilişim Firması Genel Müdür Yardımcısı Akif Uzun, toplantı sonrası Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hülya Turan ve Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı da eşlik etti.
 

Editör: Vitrin Haber