Sinop Üniversitesi Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Oğul, beraberindeki Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yunus Onur Yıldız ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Arş. Gör. Mehmet Onur Karaağaç ile birlikte, Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı makamında ziyaret ederek Araştırma merkezinin yürüttüğü çalışmalar ve ileriye dönük projeleri hakkında detaylı bilgiler sundular.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ, ÜRETİCİNİN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA SERA SULAMA VE BESLEME OTOMASYON SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRİYOR
Rektörlük makamında gerçekleştirilen görüşmede, Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezimizin sera sulama ve besleme sistemine yönelik geliştirdiği projenin ayrıntıları değerlendirildi.
Yerel halkın ve özellikle üreticilerin talepleri doğrultusunda, Araştırma Merkezimizce geliştirilen otomatik sera sulama sisteminin en yakın zamanda hayata geçirileceğini belirten Sinop Üniversitesi Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Oğul, projenin ayrıntılarını ve gelinen aşamayı Rektör Dalgın ile paylaştı.

Projenin topraksız tarım tekniğinde kullanılacağını belirten Doç. Dr. Hasan Oğul, bu sayede yetiştirilen üründe verim ve kalitenin daha da artacağını ifade etti.

SİNOP ÜNİVERSİTESİNDE ENERJİ MÜZESİ KURULACAK
Ziyarette Sinop Üniversitesinde kurulması planlanan Enerji müzesindeki gelinen son aşamayı da Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ile paylaşan Doç. Dr. Hasan Oğul, çalışmalarda sona gelindiğini belirterek müzenin SÜBİTAM yerleşkesinde SÜBİTAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal Balki’nin de katkıları ile kurulacağını ifade etti.

Rektör Dalgın’ın da sürece önemli destekler sağladığını hatırlatan Doç. Dr. Hasan Oğul, Enerji müzesinin kurulmasıyla birlikte, en eski teknolojiden günümüze kadar, rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, Hidroelektrik Enerji gibi alanlarda kullanılan malzemelerin bu müzede sergileneceğini belirterek projedeki en büyük amaçlarının ülkemiz genelindeki bilinçsiz enerji tüketimi oranının azalmasına katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Hasan Oğul, Sinop Üniversitesi Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bunların dışında Filament Üretim Sistemi, Saksı Bitkisi Sulama Sistemi, Parabolik Su Isıtma Sistemi, Rüzgar-Güneş Hibrid Aydınlatma Sistemi gibi projelerinin de olduğunu hatırlatarak tüm bu projelere ilişkin ön hazırlığın ve araştırma sürecinin tamamlandığını ve en yakın zamanda projeleri adım adım hayata geçireceklerini ifade etti.

Gerçekleştirilecek projelerin hayırlı olmasını dileyen Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi yöneticilerine çalışmalarında başarılar diledi.
 

Editör: Vitrin Haber