Her geçen gün emin adımlarla büyüyen; alanında uzman akademik kadrosu ve bilimsel başarılarıyla saygınlığını daha artıran ve öğrenciler için çekim merkezine dönüşen Sinop Üniversitesi, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 98.23 doluluk oranına ulaştı.
Gerek mevcut ve yeni açılan programları, gerekse eğitim ve öğretimdeki kalite anlayışıyla Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri haline gelen Sinop Üniversitesine, yeni dönemde 3 bin 443 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı.
Özel yetenek sınavları, ek yerleştirme, yatay geçiş ve yürütülen uluslararası programlar neticesinde bu sayının daha da artması bekleniyor.
Diğer yandan öğrenci sayısını önceki yıllara oranla önemli ölçüde artıran Sinop Üniversitesinde, geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde yüzde 91 olan doluluk oranı, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında yüzde 98.23’e yükseldi.

BU YIL İLK KEZ AÇILAN VE YENİDEN ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARIMIZ YÜZDE 100’LÜK DOLULUK ORANI ELDE ETTİ
Sinop Üniversitesinde ayrıca 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında ilk kez öğrenci alan Sosyal Hizmet ve Diyaliz programları ile yeniden kontenjan verilen Su Ürünleri Mühendisliği ve Biyoloji programları da yüzde 100’lük doluluk oranı elde etti.

ÜNİVERSİTEMİZİN TÜM İMKANLARINI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN SEFERBER EDECEĞİZ
Sinop Üniversitesini tercih ederek Türkiye’nin en mutlu şehri Sinop’ta eğitim görmeye hak kazanan öğrencileri tebrik eden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, üniversitenin tüm imkanlarının öğrenciler için seferber edileceğini söyledi. Dalgın; “Öncelikle sizleri ve kıymetli ailelerinizi tebrik ediyorum. Üniversitemizin tüm imkânlarını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimiz için seferber edeceğimizden emin olmanızı diliyorum. Sinop Üniversitesinde göreceğiniz eğitimin hayat yolculuğunuzun önemli bir adımı olarak göreceğinize inanıyor, kariyerlerinin bu önemli dönüm noktasında Sinop’un eşsiz güzelliği ve derin tarihinin tezahürü olan Sinop Üniversitemizi tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Burada aradığınız ve arzu ettiğiniz eğitimi görebilmeniz dileğiyle; Üniversitemize hoş geldiniz” dedi. 

Şu an pandemi dolayısıyla Sinop Üniversitesinde hem uzaktan eğitim hem de yüz yüze eğitim için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Rektör Dalgın, yeni eğitim-öğretim döneminde ilk önceliklerinin öğrencilerin sağlığı olduğunu belirterek bu hassasiyet doğrultusunda önümüzdeki günlerde eğitimin ne şekilde yapılacağına ilişkin nihai kararın verileceğini söyledi.
 

Editör: Vitrin Haber