Sinop Üniversitesi, yeni kurulan fakülte ve bölümleriyle yeni misafirlerini bekliyor. Üniversite çalışanları ise 2014 – 2015 Akademik yılında kayıt yaptıracak 2110 öğrenciye daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 

Sinop Üniversitesinde yaşanan mezuniyet heyecanının ardından 2014 – 2015 Akademik yılına yönelik çalışmalar başladı. Yaz döneminde yoğun bir çalışma temposuna giren Üniversite çalışanları, yeni kayıt yaptıracak 2110 misafirini ağırlamak için hazırlanıyor. 

Konu hakkında açıklama yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, “Kurulduğu günden itibaren öğrenci odaklı bir üniversite olmayı felsefe edinen Üniversitemiz, "Üniversiteli olma" ayrıcalığını yaşamak isteyen gençlerin tercihleri arasına girmeyi başardı. Her yıl yüzlerce öğrenci mezun etmemize karşın yeni kurulan fakülte ve bölümlerimiz ile öğrenci sayımızı giderek yükseltiyoruz. Bu yılda üniversitemizden 1500’e yakın öğrencimizi mezun ettik. Ancak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından üniversitemiz için 2110 öğrencilik kontenjan ayrılmış durumda. Dolayısıyla mezun olan öğrencilerimizin yerine, yeni akademik yılda fazlasıyla öğrenci alacağız.” dedi. 

Editör: Vitrin Haber