Sinop Üniversitesi Vakfı, Vakıf Başkanı Prof. Dr. Nihat Dalgın Başkanlığında Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, 155 öğrenciye başarı ve yemek bursu verilmesi kararlaştırıldı.
 
155 ÖĞRENCİYE BURS İMKANI DOĞDU

Sinop Üniversitesi Vakfını el birliğiyle güçlendirmek amacıyla “2019-2020 Akademik Yılına Hazırlık Toplantısı”nda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından başlatılan, akademik ve idari personelin destekleriyle büyüyen bağış kampanyası, ihtiyaç sahibi 155 öğrenciye başarı bursu ve yemek bursu olarak katkı sağlayacak.  

20’Sİ YABANCI UYRUKLU OLMAK ÜZERE TOPLAM 135 ÖĞRENCİYE YEMEK BURSU VERİLECEK

Sinop Üniversitesi Vakfına bağış kampanyasına katılarak aylık bağışta bulunmayı taahhüt eden akademik ve idari personelin bağışlarıyla; 135 öğrenciye aylık 75 TL olmak üzere 7 ay süreyle “Yemek Bursu” verilmesine, 20 kişilik kontenjanın ise Yabancı Uyruklu Öğrencilerden Yemek Bursu talep edenlere ayrılmasına karar verildi.
 
20 LİSANS BİRİNCİSİ ÖĞRENCİYE AYLIK 250 TL BAŞARI BURSU VERİLECEK

Ayrıca Üniversitenin lisans birimlerindeki 3. ve 4. Sınıfların birincisi öğrencilere de 7 ay süreyle 250’şer lira “Başarı Bursu” verilmesi kararlaştırıldı. Başarı bursundan toplamda 20 öğrencinin faydalanacağı belirtildi.
 

SİNOP ÜNİVERSİTESİ, ÇALIŞANLARI VE ÖĞRENCİLERİYLE BÜYÜK BİR AİLEDİR

Toplantıda Sinop Üniversitesi Vakfının bağış kampanyasına destek veren akademik ve idari personele teşekkür eden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Sinop Üniversitesi, çalışanları ve öğrencileriyle büyük bir ailedir. Bugün akademik ve idari personelimizin Vakfımıza yaptığı bu bağışlar sayesinde 155 öğrencimize eğitim gördükleri dönem içinde başarı ve yemek bursu sağlamış olacağız. Kampanyaya henüz katılmamış diğer personelimizin sağlayacağı katkılarla Üniversitemizin daha da güçleneceğine ve öğrencilerimize çok daha kaliteli imkânlar sunacağına inanıyorum” dedi.
  

“VAKFA BAĞIŞ KAMPANYASI DEVAM EDİYOR”

 Sinop Üniversitesi Vakfı için başlatılan bağış kampanyasının devam ettiğini ifade eden Rektör Dalgın, “Sinop Üniversitesi Vakfına sağlanan destek ne kadar artarsa bizler de o ölçüde burs verdiğimiz öğrencilerimizin sayısını artırabiliriz. Bu anlamda kampanyaya katılmak isteyen personelimiz için süreç devam ediyor. Bağışçı olmak isteyen personelimiz maaş aldıkları bankaya giderek istedikleri miktarda ödeme talimatı verip her ay Vakfımıza bağışta bulunabilirler. Elbette ihtiyaç sahibi daha çok öğrencimize ulaşmak için yalnızca Üniversitemiz personelinden değil, Sinoplu tüm yardımseverden destek ve katkı bekliyoruz. Sinoplu iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız da Vakfımıza bağışta bulunarak öğrencilerimize eğitim hayatlarından destek olabilirler. Yapılan bağışların miktarından daha fazla öğrencilerimizdeki bırakacağı intiba önemlidir” ifadelerini kullandı.
 
Rektör Dalgın ayrıca, Sinop Üniversitesi Vakfına bağışta bulunan tüm bağışçıların isimlerinin, Vakfın web sayfasında yayınlanacağını, diğer taraftan kendilerine burs verilen öğrencilerin listesinin de web sitesinde duyurulacağını ifade etti.
 
Sinop Üniversitesi Vakfı’nın Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısında, Vakfın çalışmaları ve ileriye dönük hedefleri ile 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında yapacağı faaliyetler de ele alındı.

Editör: Vitrin Haber