Vakfın 26. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na; Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tabak, Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürleri, Kurum Amirleri ve Vakıf Üyeleri katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını Sinop Üniversitesi Rektörü ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Nihat Dalgın yaptı.

Sinop Üniversitesi Vakfının 26 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Rektör Dalgın, “Vakfımız geçmişten bugüne güzel işlere imza attı. Bugün de vakfımız sayesinde Sinop’ta Avrupa Birliği hibesiyle kurulacak olan Deniz Ürünleri Depolama ve İşleme Tesisine yüzde 15’lik bir ortaklığımız var. Diğer taraftan nasip olursa önümüzdeki süreçte Üniversitemizin kampüsleşme sürecine de vakfımızın katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu 26 yıllık süreçte, Sinop Üniversitesi Vakfı’na destek sunan, katkı sağlayan her bir üyemizi şükran ve minnetle anıyor; vefat edenlere Yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın konuşmalarının ardından toplantı, divan heyetinin seçimi ile devam etti. Yapılan oylamada Divan Başkanlığına Erdoğan Erkaymaz, katip üyeliklere ise Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ali Karaçuha ve Boyabat Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Nazlı Ülker Hançer seçildi.

Divan teşekkülünün ardından; Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Vakfın 2017 bilançosu ve Denetleme Kurulu Raporu okundu. Gündem maddelerinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından dilek ve temenni bölümüne geçildi.

Burada konuşan Sinop Vali Hasan İpek, 26. Olağan Genel Kurul Toplantısının hayırlı olmasını dileyerek; “Sinop Üniversitesi Vakfı bugüne kadar çok önemli çalışmaları hayata geçirdi. Şuan içinde bulunmuş olduğumuz Eğitim Fakültesi binasının da yapımında vakfımızın desteği büyüktür. Sinop Üniversitesi bugün 10 Bin öğrenciyi ağırlıyorsa bunda vakfın katkısı yadsınamaz. Biz Sinop Valiliği olarak Sinop Üniversitesine her türlü desteği vermeye ve her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Bugün Sinop Üniversitesi merkezin dışında Gerze, Boyabat, Durağan ve Ayancık’ta yüksekokullarıyla hizmet vermektedir. Türkeli’nde açılacak Meslek Yüksekokulu için de çalışmalar devam etmektedir. İşte şehrimize bu kadar önemli ve büyük bir katkılar sağlayan Sinop Üniversitesini, bizlerin desteklemesi gerekiyor. Rektörümüz konuşmasında bizlere yeni ufuklar açtı, yeni yollar gösterdi. İnşallah el birliği ile tüm hedeflerimize ulaşırız” dedi.

Sinop Üniversitesi Vakfı 26. Olağan Genel Kurul Toplantısı divan heyetinin seçimi, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Vakfın 2017 bilançosu ve Denetleme Kurulu Raporunun okunması ve gündem maddelerinin oy birliği ile kabul edilmesi sonucu yapılan oylamada

Yönetim kurulu asil üyeliklerine

1 – Sinop Valisi (Hasan İPEK)

2- Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL

3- Sinop Üni. Rektör Prf. Dr. Nihat DALGIN

4- Prof. Dr. Ahmet TABAK

5- Prof. Dr. Şükrü ÇELİK

6- Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ

7- Dr. Öğretim Üyesi Ali Turan BAYRAM

8- Muharrem DEMİRCAN

9- Sedat ÇINAR

Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine

1-Prof.Dr. Bekir YÜKTAŞIR

2- Cevat AKKAYA

oy birliğiyle seçildi.

 
Editör: Vitrin Haber