Yalnızca öğrencilerin değil, Sinoplu vatandaşlarında ücretsiz olarak katılabileceği sertifika programlarında iş hayatına atılan bireylere ve ilgi duyduğu alanda kendisini geliştirmek isteyenlere geniş bir yelpazede eğitim olanağı sunulmaya devam edilecek. 
Öğrencilerin, Sinoplu vatandaşların, özellikle ev hanımlarının ve gençlerin katılabileceği sertifika programlarında, uzman öğretim elemanları tarafından 29 farklı alanda katılımcılara eğitimler verilecek. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere ise SÜSEM tarafından katılım sertifikası sunulacak.

Katılımcılara kişisel gelişim, mesleki yeterlilik ve toplumsal öğrenmeye yönelik önemli bir deneyim kazandıracak olan sertifika programlarında, İlk Yardım Eğitiminden Finansal Okuryazarlığa, Yaşlı Bakımından Rusça Eğitimine, Temel Fotoğrafçılıktan Dijital Animasyon Eğitimine kadar pek çok alanda ücretsiz sertifika eğitimi verilecek.

“ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HEDEFİMİZ BİR DİPLOMA ARTI HER YIL İKİ SERTİFİKA”
“Bizimle hayat boyu öğren” sloganıyla başlatılan sertifika programlarına tüm öğrencilerin ve Sinoplu vatandaşların davetli olduğunu belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Öğrencilerimizin ve şehir halkının yoğun ilgi gösterdiği Güz Dönemi Sertifika Programlarında yaklaşık 700 kursiyerimiz ücretsiz sertifika sahibi oldu. Bahar döneminde açacağımız yeni programlarla bu sayının daha da artacağına inanıyorum. Sinop Üniversitesi olarak hedefimiz; öğrencilerimizin eğitimlerini en donanımlı biçimde tamamlamaları. Bu noktada her öğrencimizin mezun olurken diplomanın yanında birkaç adet de sertifikaya sahip olmasını istiyoruz. Zira meslek hayatındaki rekabet göz önüne alındığında iş ararken ya da kariyer planı yaparken bizi rakiplerimizden ayıran en temel fark, alanımıza yönelik becerilerimiz ve yetkinliğimizdir. İşte Bahar Döneminde 29 farklı alanda açtığımız sertifika eğitimleriyle öğrencilerimiz kendi alanlarında çok daha geniş yelpazede bir eğitim görme imkânı bulacaklar” şeklinde konuştu.

“KAPIMIZ HALKIMIZA DA SONUNA KADAR AÇIK”
Açıklamasında eğitimlerden yalnızca öğrencilerin değil, şehir halkının da istifade edebileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Eğitimin her yaşta kıymetli olduğunu bildiğimiz için bu sertifika eğitimlerini yalnızca öğrencilerimizle sınırlı tutmadık. Her zaman üretmeye ve bilgiye ulaşmaya açık olan tüm Sinoplu vatandaşlarımıza da kapımız sonuna kadar açık, dileyen herkesi sertifika eğitimlerimize bekliyoruz” dedi.
 

Editör: Vitrin Haber