Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, TRT Trabzon Radyosu’nda yayınlanan “Köşe Bucak Karadeniz” programının canlı yayın konuğu oldu.
Radyo Programcısı Seza Turgut’un hazırlayıp sunduğu programda, Sinop Üniversitesinin URAP sıralamasındaki başarılarına değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Sinop Üniversitesi’nin henüz 14 yaşında genç bir üniversite olmasına rağmen, başarılarıyla göz dolduran ve saygınlığını her geçen gün artıran bir üniversite konumuna geldiğini belirtti.

Sinop Üniversitesinin geçtiğimiz günlerde yayımlanan URAP Türkiye sıralamasında pek çok kategoride Türkiye ortalamasının üstünde bir başarı elde ettiğini söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, özellikle Bilimsel Doküman Puanına göre Sinop Üniversitesi’nin 2000 yılından sonra kurulan 108 üniversite arasında 15 inci sırada yer aldığını, Karadeniz Bölgesinde ise aynı kategoride 1. sıraya yükseldiğini ifade etti.

Diğer yandan Üniversitemizin URAP verilerindeki makale sayısı, atıf sayısı ve Tıp Fakültesi olmayan Üniversiteler sıralamalarında önemli bir başarı gösterdiğini dile getiren Ersanlı, bu başarıda emeği olan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın başta olmak üzere tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.

Konuşmasının devamında Sinop Üniversitesinin halihazırda yürüttüğü bilimsel ve sosyal çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, yakın gelecekteki hedeflerinde öncelikli olarak kampüsün bir an önce bitirilmesi, sosyal sorumluluk projeleri başta olmak üzere değişik kurumlarla ve sanayi sektörü ile daha fazla ortak proje yapılması, Sinop’ta Üniversitesi öncülüğünde teknokentin kurulması, Sinop ve bölgesinin tarih ve turizm yönüyle tanıtılmasına daha fazla yoğunluk verilmesi, lisansüstü program sayısının artırılması, ön lisans ve lisans öğrencilerinin eğitimlerinde daha fazla uygulamaya yer verilmesi ve bölgeye sosyo-ekonomik açıdan katkı sağlayacak bir alanda ihtisas üniversitesi olmanın yer aldığını belirtti. 

Editör: Vitrin Haber