Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi’nin ardından sistem belge teslim töreni Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı. 

Törenin açılış konuşmasını yapar Rektör Prof. Dr. Recep Bircan,  “Öğrencilerimizi merkeze alarak en iyi eğitim ve öğretimi vermek, Sinop’u, temel dinamiklerini kullanarak yukarılara çekmek, akademik ve idari personelimizin en son teknolojiyi kullanarak huzur içinde çalışabilecekleri mekânları oluşturmak için gayret sarf etmekteyiz. Yenilikleri devamlı takip etmeye çalışıyoruz. Bu sebeple ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesine talip olarak standartları yakalamaya gayret edeceğiz” dedi. 

Konuşmasında, belgenin sağlayacağı iç faydalara da değinen Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, şöyle bir sıralama yaptı: “Etkin bir yönetim, kurum kültürünün gelişmesi, kalite bilincinin oluşması, daha iyi bir dokümantasyon, sistematikleşmek, standardizasyon ve tutarlılık, etkinlik, üretkenlik ve verimlilik artışı, maliyetlerin zaman içerisinde azalması, kurumsallaşma yolunda önemli, hızlı bir ilerleme, geçmişe yönelik kayıtların düzenli bir şekilde tutulması, kurum içinde yetki ve sorumlulukların tespiti ve dağıtılmasında kolaylık”

Bircan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aldığımız eğitim, bizi sadece daha bilgili, daha donanımlı değil, daha iyi bir insan yapıyorsa kalitelidir. Üniversitemizin ortak amacı, değişime açık, öğrenmeye hevesli, özünün ve kültürünün değerlerini terk etmeden, farklılık oluşturabilen insanlar yetiştirmek olmalıdır. Her bireyi bu amacı benimseyen bir kurum, ISO 9001:2008'in sürekli iyileştirmeyi öngören yapısı sayesinde, muhakkak hedefini gerçekleştirecektir. ISO 9001:2008 kalite belgesinin alınması kusursuzluğun başarıldığı anlamına gelmez. ISO 9001:2008 kalite belgeli üniversitemizde her problem bir iyileştirme fırsatı olarak görülmeli. Problemin çözümünden daha da önemlisi onun bir daha tekrarlanmamasını sağlamaktır” Rektör Bircan konuşmasını, T.O’Banion’a ait olan “Bir üniversiteyi değiştirmek bir kabristanı yürütmek kadar zordur.” sözüyle tamamladı. 

Sinop Üniversitesi Rektörü Bircan’ın ardından bir konuşma yapan Doç. Dr. Ali İlseven, verimli geçen bir eğitim sürecinin ardından kalite belgesinin üniversiteye değer katacağına inandığını dile getirerek, hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Tören sonunda, Rektör Prof. Dr. Recep Bircan’a ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini takdim eden Doç. Dr. Ali İlseven’e Bircan’da, kotra ve plaket hediye etti.  

Editör: Vitrin Haber