Sinop Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezinde düzenlenen toplantıya; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Prof. Dr. Hülya Turan, Genel Sekreter V. Ali Altungeyik, İlçe Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri, İş Adamları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilciler, rektör danışmanları, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Sinop Üniversitesinin iş dünyası, kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ve diğer dış paydaşlarla ilişkilerinin geliştirmesi ve eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal-kültürel faaliyetlerin planlanması amacıyla düzenlenen toplantıda, Üniversitenin gelecek vizyonu ve ileriye dönük hedefleri ele alındı.

Toplantının açılışında, 14. kuruluş yıl dönümünü geride bırakan Sinop Üniversitesinin bugünkü durumu, şehrine sunduğu sosyokültürel ve ekonomik katkılar ile öğrencilere sağladığı eğitim-öğretim imkânlarını anlatan video sunum izlendi.

“ŞEHRİ VE ÜNİVERSİTEYİ KONUŞACAĞIZ”
Ardından konuşan SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, toplantıya katılan tüm davetlilere teşekkürlerini sundu.

Sinop Üniversitesinin eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet çalışmalarını sürdürülebilir ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için paydaşların fikir ve önerilerinin kendileri için değerli olduğunu belirten SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Gerçekleştirdiğimiz toplantıda, Sinop ilimizin ve Üniversitemizin gelişimi noktasında ortak yürütebileceğimiz çalışmaları değerlendireceğiz.  Ayrıca Üniversitemizin şehrimize sunduğu ve sunabileceği katkıları masaya yatıracağız. Diğer taraftan eğitim-öğretim hizmetlerimizi çok daha kaliteli bir noktaya taşımak için, yakın gelecekte hayata geçireceğimiz fiziki hedeflerimizi de sizlerle paylaşma imkânı bulacağız, bu noktadaki katkı ve önerilerinizi dinleyeceğiz” dedi.

Kampüs alanımızdaki mevcut durum ve hedeflenen çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektör Dalgın, katılımcılarla Üniversitenin yakın gelecekteki altyapı hedeflerini paylaştı.

Sinop Üniversitesinin büyüme stratejisi kapsamında, akademik birimler bünyesinde yeni programlar açılması ve mevcut programların aktif hale getirilmesi konularının da görüşüldüğü toplantıda, Rektör Nihat Dalgın, Üniversitenin araştırma çalışmaları ve lisansüstü eğitim alanındaki hedeflerini sıraladı.

Önümüzdeki dönemde Sinop Üniversitesinde gerçekleştirilmesi planlanan sosyo-kültürel etkinliklerin de değerlendirildiği toplantıda, Sinop ve ilçelerimizde yapılması hedeflenen sempozyum ve çalıştaylar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. 
Rektör Dalgın’ın sunumunun ardından söz alan dış paydaşlar ise Sinop Üniversitesinin gelecek stratejisi hakkında teklif ve önerilerini paylaştı.

Fikir alışverişi bakımından oldukça verimli geçen toplantıda, Sinop Üniversitesi Vakfının bağış kaynaklarının zenginleştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusu da görüşüldü.
Toplantının ardından misafirler için Kampüs alanımızda kısa bir gezi düzenlendi.
 

Editör: Vitrin Haber