Üniversiteler arası işbirliğinin artırılması ve akademik incelemelerde bulunmak üzere ABD'ye giden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Dilek ve Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cemalettin Ayas’tan oluşan heyet temaslarını tamamyarak yurda döndü. 

ABD’de Houston (Texas), Little Rock (Arkansas), Oklahoma City (Oklahoma), Langston (Oklahoma), Washington (DC) ve New York’ta incelemelerde bulunan Sinop Üniversitesi heyeti, ilk olarak Amerikan Meclisi Capitol Hill’i de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. 

ABD’nin Arkansas Eyaleti’nde bulunan Central Arkansas Üniversitesi (UCA) ile Sinop Üniversitesi arasında karşılıklı akademik işbirliği konusunda imzalar atıldı.
Üniversite adına Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ve Central Arkansas Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Dr. Steven W. Runge’un imzaladığı protokol, öğrenci ve öğretim üyesi değişimini öngörüyor. Central Arkansas Üniversitesi heyetinden Rektör Yardımcısı Dr. Elaine M. McNiece, üniversitelerinin 1907 yılında kurulduğunu ve üniversitelerindeki İşletme, Eğitim, Güzel Sanatlar, Edebiyat/Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Fen/Doğal Bilimler Fakültelerini Sinop Üniversitesi’nin öğrenci ve öğretim üyelerine açmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. 

ABD’nin Oklahoma Eyaleti’nde bulunan Oklahoma City Üniversitesi (OCU) ile Sinop Üniversitesi arasında akademik işbirliği konusunda anlaşma sağlandı.
Rektör Prof. Dr. Bircan ile Oklahoma City Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Dr. Susan C. Barber ikili protokolü imzaladı. Üniversite yönetiminden Dr. Mark Y. Alex Davies de üniversiteleri hakkında heyeti bilgilendirerek özellikle Oklahomalı hemşerilerinin üniversitelerinin gelişmesinde maddi ve manevi katkılarının çok fazla olduğunun altını çizdi. 1904 yılında kurulan üniversitede hukuk, işletme, güzel sanatlar, görsel sanatlar, hemşirelik, yetişkin ve sürekli eğitim, ilahiyat ve fen-edebiyat fakülteleri bulunuyor. 

Oklahoma’da bulunan Langston Üniversitesi (LU) ile de Sinop Üniversitesi karşılıklı işbirliği konusunda mutabakata vardı. 
Sinop Üniversitesi adına Üniversite Rektörü Bircan ve Langston Üniversitesi adına da Rektör Vekili Dr. Henry Ponder protokolü imzaladı. Rektör Yardımcısı Dr. Clyde Montgomery, üniversite hakkında bilgi vererek 1897 yılında Oklahoma Eyaletinin ilk ve tek siyahî üniversitesi olarak kurulduklarını ve daha sonra gelişerek dünyaya açıldıklarını ve özellikle ziraat ve hayvancılık alanlarında yaptıkları çalışmalar ile Amerika Birleşik Devletleri’nde ve dünyada oldukça ses getirdiklerini ifade etti. Langston Üniversitesin’de eğitim, işletme, fen-edebiyat, ziraat, hemşirelik ve sağlık ile fizik tedavi fakülteleri bulunuyor. 

Editör: Vitrin Haber