Sinop Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sinop Üniversitesi Haber Bülteni’nin 20. sayısı yayımlandı.

Ocak – Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleşen bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklerin yer aldığı haber bülteninde, Sinop Üniversitesinin elde ettiği bilimsel başarılar da okuyucuların değerlendirmesine sunuldu.

Sinop Üniversitesi Haber Bülteni’nin 20. Sayısında, pandemi sürecinde çevrimiçi olarak devam eden etkinliklere de yer verildi.

REKTÖR DALGIN: “ÖĞRENCİLERİMİZİN PANDEMİ SÜRECİNDE AKADEMİK, KÜLTÜREL VE SOSYAL ETKİNLİKLERDEN GERİ KALMAMASINI AMAÇLADIK”
Sinop Üniversitesi Haber Bülteni’nin 20. Sayısının ön söz bölümünde görüşlerini paylaşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, üniversite olarak öğrencilerin pandemi sürecinde akademik, kültürel ve sosyal etkinliklerden geri kalmamasını amaçladıklarını ifade etti. Dalgın; “Küresel salgın döneminde bir taraftan senkron ve asenkron derslerle eğitim faaliyetlerine devam eden üniversitemiz, diğer taraftan da fiziksel olarak gerçekleştirilemeyen sosyo kültürel etkinliklerini dijital ortamda online platforma taşımıştır. Bu sayede öğrencilerimizin pandemi sürecinde de akademik, mesleki, kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerden geri kalmaması amaçlanmıştır. Diğer taraftan salgına rağmen bilimsel araştırmaların ve projelerin kesintiye uğramaksızın devam ettiği üniversitemizde, akademisyenlerimizin yürüttüğü çalışmalar, ulusal ve uluslararası yeni bilimsel başarılarla taçlanmıştır.

Bu başarılar, bilim üretme noktasındaki gayretimizi daha da artıracaktır. Sinop Üniversitesi Haber Bülteni’nin 20. sayısında üniversitemizin Ocak-Aralık 2020 tarihleri arasındaki faaliyetleri, pandemiyle birlikte başlayan kontrollü normal hayata uygun biçimde yapılan etkinliklerimizi ve imza attığımız bilimsel başarıları siz değerli okuyucularımızın değerlendirmesine sunuyoruz. Ayrıca, her sayımızda olduğu gibi bu sayımızda da kültürüyle, konumuyla ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin mutlu kenti Sinop’tan çok özel fotoğraflara yer veriyoruz. Siz değerli okuyucularımızdan pandemi ile mücadelenin temel koşullarından olan mesafe, maske ve kişisel hijyen kurallarına sıkı sıkıya uyulması konusunda azami gayret bekliyor, bu zor dönemin en kısa sürede sona ermesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Sağlık ve esenlik dileklerimle” dedi.

Editör: Vitrin Haber