Dünyada yer alan yükseköğretim kurumlarının akademik araştırma varlığı ve akademik yayınlarının erişime açık olması göstergeleri üzerinden değerlendirildiği Webometrics Dünya Üniversiteleri sıralaması yayımlandı.
Sıralamaya göre 2017 yılında dünya genelinde 7 bin 3’üncü, 2018 yılında ise 6 bin 999’uncu sırada bulunan Sinop Üniversitesi, 2019 yılında hızlı bir sıçrayış yakalayarak 4 bin 123 sıra birden yükseldi ve 2 bin 876’ncı sırada yer aldı.
Sinop Üniversitesi bu başarılı sıralama ile dünya üniversiteleri arasında yüzde 25’lik dilimin içinde yer alarak 9 binden fazla üniversiteyi geride bırakmış oldu.

“BU BAŞARI, GAYRET VE TEŞVİK DUYGUMUZU DAHA DA ARTIRACAKTIR”
Webometrics sıralamasında Sinop Üniversitesinin ortaya koyduğu yükselişten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Son dönemde üniversitemizin elde ettiği başarılara yeni bir halka olarak eklenen Webometrics sıralaması, öğretim elemanlarımız tarafından ciddiyet ve disiplinle yürütülen bilimsel çalışmaların bir sonucudur. İnanıyorum ki bu başarılı sonuç, gayret ve teşvik duygumuzu daha da artıracak; Üniversitemizi çok daha iyi noktalara taşıma konusunda bizlere motivasyon kazandıracaktır. Kurumsal akreditasyon, uluslararasılaşma, eğitimde kalite ve öğrenci odaklı uygulamalar konusunda attığımız kararlı adımlar ile başarımızı sürdürülebilir kılmak ve daha ileriye taşımak için üstün bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Bu önemli başarıda emeği geçen tüm mensuplarımızı kutluyor, başarılarımızın artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Editör: Gülay Yıldırım Kavak