Sinop Üniversitesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından 24-26 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen dış tetkik sürecini başarıyla tamamladı.

Tetkiklerin ardından değerlendirme toplantısı düzenlendi. Senato Toplantı Salonu’nda yapılan değerlendirme toplantısında konuşan TSE Samsun Belgelendirme Müdürü ve Baş Tetkikçi Erol Kaygı, Sinop Üniversitesinde kaliteye yönelik gerekli farkındalığın oluştuğunu gözlemlediklerini belirterek “Yapılan tetkiklerde akademik ve idari personelin bu süreci önemsediğini ve sahiplendiğini gördük” dedi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ise TSE Samsun Belgelendirme Müdürü ve Baş Tetkikçi Erol Kaygı ile TSE Tetkikçilerine teşekkür ederek yapılan değerlendirmelerin kendileri açısından faydalı olduğunu ifade etti.
Rektör Dalgın, Sinop Üniversitesi olarak bundan sonraki süreçte de kalite ve iyileştirme faaliyetlerine aynı kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

TSE Dış Tetkik Değerlendirme toplantısı, karşılıklı tecrübe paylaşımı, iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Değerlendirme toplantısına; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hülya Turan, Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Genel Sekreter Mehmet Atlı, TSE Samsun Belgelendirme Müdürü ve Baş Tetkikçi Erol Kaygı, TSE Tetkikçileri Emel Özcan, Nuray Balaban ve Talha Temür ile fakültelerin dekanları, yüksekokul müdürleri, daire başkanları ve kalite yönetim birimi katıldı.

Editör: Vitrin Haber