Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, "Üç yıl sonrasında Sinop Üniversitesinin bölgesinde tanınmış, yöresine katma değer üreten, bilim camiasında daha saygın, güçlü bir üniversite olması için bütün enerjimizle çalışıyoruz” 

Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, düzenlediği basın toplantısında Sinop Üniversitenin üç yıllık eylem planını açıkladı. 

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde, Sinop'ta görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Programa; Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Sezgin, Prof. Dr. Ahmet Tabak, Üniversite Genel Sekreteri Mehmet Atlı, üniversitenin idari personeli, fakülte dekanları ve yüksek okul müdürleri ile basın mensupları katıldı.  


8 AYDA DAHA ETKİN BİR SİNOP ÜNİVERSİTESİ İÇİN ADIMLAR ATTIK
Burada konuşan Prof. Dr. Nihat Dalgın ilk olarak göreve atandığı 8 aylık süreçte yapılan çalışmaları değerlendirdi. Daha huzurlu ve akademik camiada etkin bir Sinop Üniversitesi için önemli adımlar attıklarını kaydeden Dalgın, kısa süreçte önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Prof. Dr. Nihat Dalgın; “ Üniversitemizin niteliğini ve niceliğini artıran, Sinop ile bütünleşen, bölgesine değer katan, bir Sinop Üniversitesi oluşturmak için önemli projelere kısa zamanda imza attık. Akademik ve İdari yapımızda çeşitli atamalar gerçekleştirdik. İdari kademelerde kadın yöneticilerimize etkin görevler verdik. Şehirle bütünleşen araştırma ve uygulama birimlerimizi faaliyete geçirdik. Her hafta Çarşamba gününü 'Akademik ve İdari Personel ile Buluşma Günü' olarak belirleyip, bugün içerisinde, idari ve akademik kadroda görev yapan personelimizin talep ve isteklerini mesai meftunu sınırlamadan dinleyerek, elimizden geldiğince çözüm sağlamaya çalıştık. Her bir fakülte, yüksek okul ve meslek yüksek okulumuza değer kattık. Döner sermaye katkısını yüzde 5’den yüzde 10’a çıkarttık. Bu süre içerisinde öğrenci sayısı hızla büyüyen üniversitemizin akademik kadrosunu genişlettik. Üniversitemizin Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi’nde yaptığımız düzenlemeler ile akademik yayınları artırmayı hedefledik.  8 aylık süreçte düzenlediğimiz sosyal ve kültürel etkinliklerle hem şehrimizin tanıtımına hem de öğrencilerimizin gelişimine katkı sunduk” dedi.

İŞTE ÜNİVERSİTENİN 3 YILLIK EYLEM PLANI
Prof. Dr. Nihat Dalgın, daha sonra üniversitenin gelecekteki 3 yıllık eylem planı hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Yapılacak işin planlamasını yapmanın yarı yarıya o işi başarmak olduğunu dile getiren Nihat Dalgın şunları söyledi; "Bu düşünceyle Sinop Üniversitesi yönetimi olarak 2016-2019 arasında yapacaklarımızı planlayarak bir eylem planı ortaya koymayı düşündük. Bu eylem planı üniversitemizin bütün birimleri ve personelinin görüş ve önerileri ışığında hazırlanmıştır. Katkı veren herkese burada teşekkür ediyor, eylem planımızın uygulamaya geçirilebilmesinde de aynı katkıyı her bir personelimizden beklediğimi ifade etmek istiyorum. Üç yıllık eylem planımız; Sinop Üniversitesinin Eğitim-Öğretimdeki kemiyet ve keyfiyet açısından hedeflerini, altyapı ve yatırım çalışmalarını, yeni açılacak bölüm ve programları, sayısal gelişimdeki hedeflerimizi, üniversitemizin yurt içi ve dışındaki tanınırlığının artması için yapılacakları, yörenin sosyo-kültürel hayatına katkı sağlayacak süreli ve dönemsel bilimsel ve kültürel etkinlikleri, genelde bölge ekonomisine, özelde ise Sinop'un turizmine, tarımına, balıkçılığına ve sanayisine yapılabilecek katkılarda ki hedeflerimizi göstermektedir. Üç yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planladıklarımız genel olarak ülkemiz ve milletimiz özelde ise Sinop Üniversitesi ve bu şehrin geleceği içindir. Üniversite yönetimi olarak beklentimiz, özellikle görev süremiz sonrasında hayırla yad edilmektir. Eylem planımızın gerçekleşmesinde her zaman yanımızda olacaklarına, katkı ve himayelerini esirgemeyeceklerine inandığım devlet büyüklerimize, siyasilerimize, bürokratlarımıza şimdiden şükran ve minnetlerimi arz ediyorum” 

KAMPÜS ALANININ TÜM ALTYAPI İŞİ BİTECEK
Yeni kampüs alanının yapımının hızlı bir şekilde devam ettiğini, çalışmaları Sinop'un gelecek 10-15 yılını düşünerek yaptıklarını kaydeden Dalgın, 2016-2019 yılları arasında kampüs alanının tüm altyapı çalışmalarının tamamlanacağını söyledi. Dalgın; "İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, yaşam merkezi, parkurlu spor tesisi, Meslek Yüksekokulu, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi inşallah bu süreçte bitmiş olacak. Rektörlük binası kompleksi ve merkezi kütüphane projeleri için de ihaleye çıkılma aşamasına gelinmiş olacak" diye konuştu.

FAKÜLTELE YENİ BİNALARINA TAŞINIYOR
Fiziki altyapıyla ilgili bilgi veren Dalgın şunları söyledi, "İlahiyat fakültemiz bu yıl içerisinde yeni binasına taşınmış olacak. Eğitim fakültemiz ise 2018 yılı Mart ayında yeni binasında hizmet verecek. Mühendislik ve mimarlık fakülteleri 2017 yılında yapımı tamamlanacak binada eğitim vermeye devam edecek. Güzel sanatlar fakültemizin şehir merkezine taşınmasını arzu ediyoruz. Bu olmadığı takdirde boşaltılan eğitim fakültemiz binasına taşınacak. Spor bilimleri fakültemiz de fen edebiyat fakültesinin üst katına taşınarak orada faaliyet gösterecek." 

3 YIL İÇİNDE 16 BİN 500 ÖĞRENCİ
Prof. Dr. Dalgın, üç yıl sonrası için 16 bin 500 öğrenci sayısı hedeflediklerini vurgulayarak, "Fakültelerimizde 2 bin 683, yüksekokullarımızda 546, meslek yüksek okullarında 3 bin 983, yüksek lisans yapan sayısı 319,  doktora yapan 27, yabancı uyruklu 93 ve eğitim fakültesinde öğretmenlik formasyon eğitimi alan öğrenci sayımız 185. Toplam öğrencisi mevcudumuz 7 bin 836. Hedefimiz, üç yıl sonra söz konusu rakamı 16 bin 500 civarına yükseltmek. Üç yıl sonrasında Sinop Üniversitesinin bölgesinde tanınmış, yöresine katma değer üreten, bilim camiasında daha saygın, güçlü bir üniversite olması için bütün personelimizin katkılarını bekliyor, Yüce Allah'ın himayesine sığınıyor ve Sinop kamuoyuna sağlık ve esenlikler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

8 AYDA 10 BİN KONAKLAMA
Konuşmasının sonunda programın gerçekleştiği Türkiye’nin ilk Edebiyat Temalı Oteli olan Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’ne de değinen Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın sözlerini şöyle tamamladı; “Bu güzel kahvaltı programına ev sahipliği yapan Uygulama Otelimiz, görev süremiz içerisinde %30’luk bir kar artışı sağlayarak 8 ayda toplam 10 Bin konaklama hizmeti verdi. Bu şahsım ve mesai arkadaşlarım açsısından gurur verici bir tablodur”

 
Editör: Vitrin Haber