Eğitim öğretim ve araştırma alanlarındaki çalışmalarıyla başarı grafiğini her geçen gün yükseltmeye devam eden Sinop Üniversitesi, bu yıl ilk kez öğrenci alacağı yeni bölüm ve programlarıyla 2020-2021 Eğitim Öğretim yılına hazırlanıyor.

Öğrenciler tarafından en çok talep gören programları bünyesine kazandırarak her yıl yüzde 90’a varan bir doluluk oranına ulaşan Sinop Üniversitesi, ayrıca aktif hale getirdiği programlarla da yeni öğrencilere kapılarını açmaya devam ediyor.  

Bu kapsamda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Üniversite Senatosunun Yükseköğretim Kurulu (YÖK) nezdinde yürüttüğü girişimler sonucu; Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Programına 50 öğrenci, Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan Biyoloji Programına 20 öğrenci, Su Ürünleri Fakültesi bünyesinde bulunan Su Ürünleri Mühendisliği Programına ise 20 öğrenci kontenjanı verildi.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında 90 öğrenciye kapılarını açacak olan üç program, bu yıl yayımlanacak YKS tercih kılavuzundaki yerini alacak.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, açılan bölümler ve verilen eğitim kalitesiyle Sinop Üniversitesinin her geçen gün gelişmeye devam ettiğini söyledi. Dalgın; “Üniversitemizin akademik altyapısını güçlendirmek ve eğitim-öğretim yelpazemizi genişletmek adına şehrimizin ve paydaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurularak yeni bölüm ve programlar açmaya devam ediyor; bünyemizde bulunan diğer programlarımıza da öğrenci almak için de girişimlerde bulunuyoruz. Bugün üç programımıza daha öğrenci alınması yönündeki teklifimiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylandı.

Böylece bu yıl öğrenci alacak üç programımız, 90 yeni öğrenci kontenjanı ile 2020 YKS tercih kılavuzundaki yerini alacak. Yeni açılan programlarımız ve aramıza yeni katılacak öğrencilerimizle, şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin yetişmiş insan kaynaklarına katkı sunmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle bu yıl öğrenci alacak programlarımızın hayırlı olmasını diliyor, öğrenci alım talebimizi geri çevirmeyen YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a, kurul üyelerimize, emeği ve katkısı bulunan herkese şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber