Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Sinop Üniversitesi işbirliği ile Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, üniversiteye giriş için yapılan tercihlerin, öğrencilerin meslek seçiminin temelini oluşturduğunu söyledi.

Meslek seçiminin de insanın hayatında aldığı en önemli kararlardan biri olduğuna dikkati çeken Türkkan, "Çünkü, bu seçim kişinin hayatını tümüyle etkileyecektir. Bu nedenle öğrencilerimizin tercih yaparken mutlaka sıralamalarına dikkat etmeleri, gitmek istemediği veya gitmeyeceği bölümleri yazmamaları, ÖSYM tercih kılavuzunu mutlaka çok iyi okumaları, tercih yapılacak okulları, okulların bulunduğu şehirleri, barınma olanaklarının çok iyi araştırılması gerekmektedir." diye konuştu.

Bu kapsamda öğrencilere yardımcı olmak amacıyla tüm liselerde tercih danışmanlığı komisyonları oluşturulduğunu belirten Türkkan, öğrenci ve veliler tercih yaparken bu komisyonlardan destek almaları gerektiğini söyledi.

Toplantıya okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Öğrenci ve velilerin bilgilendirilmesi amacıyla 19.00-22.00 saatleri arasında Barış Manço Parkı'nda stant açılacağı belirtildi.
 
Editör: Vitrin Haber