Sinop Üniversitesi Sosyoloji Kulübü öğrencileri kitap okumanın önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için Sakarya Caddesi girişinde "Kitaplar Sessiz Öğretmenlerdir" sloganıyla oturarak kitap okuma etkinliği düzenledi.
Akademik danışmanlığını Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Ayşegül Demir tarafından gerçekleştirilen ve bir gün süren etkinliğe çok sayıda öğrenci dönüşümlü olarak katıldı. Çevreden geçen vatandaşların şaşkın bakışları arasında saatlerce kitap okuyan öğrenciler, Sinoplulara kitabın her yerde ve her şartta okunabileceği mesajını verdi. 

Etkinliğin vatandaşlarca ilgiyle karşılandığını dile getiren Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Ayşegül Demir: "Sosyoloji bölümünü kurarken biz öğrencilerimizle birlikte çeşitli etkinlikler yapmayı planlamıştık. Bu etkinlikler arasında öncelikle kitap okuma faaliyetimiz vardı. Biz Sinop halkının eğitim, kitap okuma konusundaki duyarlılığını ve hassasiyetini, bu konuda ne kadar bilinçli olduğunu biliyoruz. Fakat biz bu farkındalığı kentimizde 7'den 70'e herkeste arttırmak istedik. Öğrencilerimiz bu bizzat, somut olarak göstermek istediler. Evet kitap okuyoruz ama bunun ne kadar önemli olduğunu hatırlatmanın faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bölüm arkadaşlarımız İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Nazan Danacıoğlu, Öğretim Görevlisi Şermin Toroman ve Öğretim Üyesi Dr. Semra Uçar arkadaşlarımız da etkinliğimizi ziyaret ederek bizlere destek verdiler" dedi.

Editör: Vitrin Haber