Türk Kızılay’ı Sinop Şubesi organizesinde, Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gören öğrencilere yönelik seminer programı gerçekleştirildi. 

Türk Kızılay Küçükçekmece Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Barbaros Baltacı tarafından verilen seminer öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Baltacı seminerde Türk Kızılayının tarihçesi, yaptığı çalışmalar ve faaliyetleri katılımcılarla paylaşıldı. 
Türk Kızılayı'nın görevleri, temel ilkeleri ve gönüllü çalışmaları hakkında da bilgi veren Baltacı,  Türk Kızılay'ının ulusal ve uluslararası insani yardım kampanyaları yaptığını, kan bağışı organizasyonları düzenlendiğini, sosyal yardımlar yapılarak, ilkyardım ve afet eğitimleri verildiğini hatırlattı. 

Türkiye'nin sağlık sisteminde çok önemli bir yer tutan kan ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışmalarının temelini Kızılay'ın attığını belirten Barbaros Baltacı, "Türkiye Kızılay Derneği'nin beyaz zemin üstünde kırmızı aydan oluşan bir bayrağı vardır. Kızılay bayrağındaki beyaz renk yaralı askerlerin gömleklerini, kırmızı ay ise kan izlerini simgelemektedir" dedi.

Öğrenciler ve öğretmenlerin karşılıklı soru ve cevap alış verişi şeklinde devam eden seminer sonunda Okul Yöneticisi Fatih Baltacı, Türk Kızılay Sinop Şube Başkanı Kemal Albayrak ve ekibine teşekkür etti.

Editör: Vitrin Haber