Sinop'ta "Gökten Üç Elma Düşmüş" projesi

Sinop'ta 15 Eylül Anaokulunda Etwinning Kapsamında Yürütülen "Gökten Üç Elma Düşmüş" projesi başarıyla tamamlandı.

Sinop 15 Eylül Anaokulu öğretmenlerinden Melek Kılıç Can’ın ortak olduğu ve Türkiye’ de 9 ortağı bulunan "Gökten Üç Elma Düşmüş" projesi tamamlandı. 

Çocukların masallarla büyümesini sağlamak, kültürel değerleri ön plana çıkararak masalların bıraktığı izleri çocuklara yansıtabilmek amacıyla yürütülen "Gökten Üç Elma Düşmüş" projesi hakkında bilgi veren Öğretmen Melek Kılıç, proje ile Anadolu masallarının gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak ve masalların çocukların gelişimine katkı sağlarken çocuklarla birlikte masal anlatmanın tadına varabilmenin hedeflendiğini söyledi. Kılıç. "Proje kapsamında yapılan çalışmalarda ilk hafta her öğretmen tarafından çocuklara masal anlatımı gerçekleştirildi. Daha sonra gönüllü velilerden masal anlatımı yapıldı. Proje ortak ürünü olarak da; Yeni Yıl Takvimi, Güvenli İnternet Kullanımı, Sanal Kitap, Mozaik Çalışması ve e-sergi işbirliği ile Tekerleme Şenliği gerçekleştirildi. Proje finalinde ise ortak ürün olarak; öğrencilerle birlikte takım çalışması halinde iki farklı masal anlatımı ve proje olarak ponponlarla isim çalışması yapıldı" dedi.

Sinop 15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç ise projenin başarıyla tamamlandığını söyledi. Haskılıç: "Daha öncede okulumuzda uygulanan eTwinning projeleri ile "eTwinning School (eTwinning Okulu)" olmamız noktasında emeği geçen öğretmenimiz Melek Kılıç Can’a ve büyük özveri ve titizlikle yürüttükleri ortak proje olan "Gökten Üç Elma Düşmüş" projesi ile de Anadolu Masallarını yeniden canlandırarak ve hem çocuklarımız hem velilerimiz üzerinde olumlu bir etki bırakarak amacına uygun bir şekilde tamamlanmış olan projede emeği geçen tüm öğretmenlere, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber