Sinop İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kasım ayında 207 anne ve anne adayına yönelik eğitim faaliyeti gerçekleştirildi. 

“En İyi Narkotik Polisi, Anne” projesi kapsamında Kasım ayı içerisinde Sinop ili genelinde 207 anne ve anne adayına yönelik, yerinde eğitim faaliyeti icra edildi. Eğitimlerde uzman personeller tarafından annelere uyuşturucu madde kullanımını önleme ve madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirici ve farkındalığı artırıcı sunumlar yapıldı. Uyuşturucu ile mücadelede anneler ile birlikte çalışmayı hedefleyen program ile annelere farkındalık ve bilinçlendirme eğitimleri verildi. Düzenlenen programlara anne ve anne adayları yoğun katılım sağladı.
Sinop İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile huzur ve esenliği için suç ve suçlularla mücadelesi kararlılıkla devam edecektir" denildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda, anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve farkındalığının artırılması hedefleniyor.


 

Editör: Vitrin Haber