Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde start verilen uygulama kapmasında Sinop ili genelinde eğitimin niteliğini daha da ileri bir noktaya taşımak, eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor. 

Konuyla ilgili bilgi veren Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Sinop'un uygulamanın başlatıldığı ilk iller arasında olduğunu söyledi. Yıldız: "Okullarımızdaki yönetim süreçlerinin etkili yürütülmesi, öğretmen yetkinliklerinin geliştirilmesi, çevre-okul ilişkilerinin güçlendirilmesi ve öğrenci başarısının her alanda artırılarak okullarda nitelikli eğitimin sağlanması gibi amaçlarla yürütülen 'Akademik Danışmanlık Uygulaması' ilimiz ülkemizde ilk defa başlatan iller arasındadır. 

GÖNÜLLÜLÜK ESAS ALINIYOR
Bu uygulama ile Bakanlık, 2023 Eğitim Vizyonu ve Okul Gelişim Modeli kapsamında yapılacak çalışmalar başta olmak üzere okulun gerçekleştireceği tüm etkinlik ve uygulamaların akademik bağlamının  güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Danışman Akademisyen Uygulaması, üniversitenin 'Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk' çalışmaları olarak değerlendirilecek olup, bu bağlamda alınan danışmanlık hizmetinde gönüllülük esas alınmaktadır.

Bu doğrultuda okullarımızın danışman akademisyen talebi üzerine Danışman Akademisyenler belirlenmiş olup danışman akademisyen okulun ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda üniversite başta olmak üzere diğer kurumlarla yapılacak tüm iş birliklerinde okula rehberlik edecektir. Danışman akademisyen okulun yönetim ve öğretim süreçlerine doğrudan ya da dolaylı destek sunarak, toplantılarına, etkinliklerine ve faaliyetlerine de davet edilebilecektir. Ayrıca okulun ihtiyaç duyduğu her alanda paydaşlara destek sunabilecektir. Uygulama kapsamında bir okulun yalnız bir danışman akademisyeni olabilecektir. Bununla birlikte bir akademisyen birden çok okula danışmanlık yapabilecektir" dedi.

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sinop Üniversitesi arasında işbirliği ile ilgili çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amacıyla 16 Kasım 2020 tarihinde Valilik Makamında Vali Erol Karaömeroğlu, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız’ın katılımlarıyla "Eğitimde İşbirliği Protokolü" imzalanmıştı.

 

Editör: Vitrin Haber