Sinop'ta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı açık öğretim okulları diploma töreni yapıldı. 

Sinop Hak Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda (ASO) gerçekleştirilen törende Sinop merkez ve ilçelerinde açık öğretim ortaokulu ve lisesinde öğrenim gören öğrencilerden mezun olmaya hak kazananlar diplomalarını aldı. Sinop Halk Eğitim Merkezinin tanıtım filmiyle başlayan program, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanı Ahmet Vefa Güler’in protokol konuşmalarıyla başladı. 

EĞİTİMSİZ ÖZGÜR OLMAKTANSA, EĞİTİMLİ MAHKUM OLMAYI TERCİH EDERİM
Mezun öğrenciler adına Açık Lise mezunu Elif Şentürk, Mesut Taş, Savaş Acarca ve Selma Gündoğdu Çıvgın’ın konuşmaları ile devam eden programda, cezaevinde hükümlü olduğu dönemde Açık Liseden mezun olan Savaş Acarca’nın, 'Eğitimsiz bir özgür olmaktansa eğitimli bir mahkum olmayı tercih ederim' sözü salonda bulunan konuklardan büyük alkış aldı. 

Programda Sinop yöresi Halk Oyunları gösterisinin sergilenmesinin ardından Türk Halk Müziği dinletisi sunuldu. İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Sinop Açık Öğretim Okulları iş ve işlemlerinde emeği geçenlere plaket verdi. Vali Köksal Şakalar’ın öğrencilere diplomalarını vermeleriyle son bulan programa Vali Yardımcısı Abdullah Şahin ve protokol üyeleri katıldı.


 

Editör: Vitrin Haber