Sinop ili genelinde 183 okulda, 32 bin 225 öğrenci 2021 – 2022 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi ile birlikte tatile 'merhaba' dedi. 

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren okullarına giderek, büyük bir sevinçle karnelerini aldı. Kimi öğrenci notlarına üzülürken, bazı öğrenciler ise karneleriyle birlikte aldıkları başarı belgeleriyle tatil sevinçlerini ikiye katladı. Bu arada uzmanlar, aileleri düşük karne notları nedeniyle çocuklara psikolojik baskı yapmamaları konusunda uyardı.

KARNE HEYECANINA ORTAK OLDULAR
Sinop 15 Temmuz Şehitleri İlkokulunda gerçekleştirilen karne töreninde ise Vali Yardımcısı Abdullah Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. İl Müdürü Ercan Yıldız tatil öncesi öğrencilere şiir okudu. Karne töreninde Vali Yardımcısı Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, öğrencilere karnelerini takdim ederek, önümüzdeki dönemde başarılar diledi. 

Daha sonra "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında açılan kütüphane ziyaret edildi. Sinop İl Milli Eğitim Müdür Ercan Yıldız "15 Temmuz Çocuk Gazetesi" özel sayısını inceleyip gazete hakkında bilgi aldı.

"2021-2022 Eğitim öğretim yılının birinci kanaat dönemini nihayetlendirerek, 2. yarıyıla daha diri bir başlangıç yapmak adına dinlenmeye ve yenilenmeye geçiyoruz" diyen Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, "Eğitim öğretim yılımızın ikinci yarıyılında yüz yüze sağlık ve sıhhatle hep birlikte başlayabilmeyi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Editör: Vitrin Haber