Sinop'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ArGe Birimi ve koordinatör okullar tarafından "23 Projeyle 2023'e Doğru Sinop" sloganıyla yürütülecek olan 23 yerel proje için düğmeye basıldı. 23 proje; Sinop Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen törenle start aldı.

Törende konuşan Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız amaçlarının, 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış öğrenciler yetiştirebilmek olduğunu söyledi.

Ercan Yıldız, "İnsanoğlunun bugüne kadar sahip olduğu, geçmişi binlerce yıla dayanan bilimsel ve kültürel birikimi şu göstermektedir ki "Eğitim öğretim meselesi, özünde bir insan meselesidir." Yaşadığımız dünyada toplumların varlıklarını sürdürebilmeleri, kalkınmalarına ve bu kalkınma da ancak eğitimli insanla gerçekleşebileceğine göre; eğitim, toplumlar için bir ölüm kalım davasından kurtuluşa açılan tek yoldur. Bu yüzden eğitim insanın ve toplumun geleceğine yapılan en önemli yatırım olarak görülmektedir. Milli eğitimimizin temel amacı hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmektir. Eğitim, öğrencilere yalnızca bilgi aktarmadan ibaret olmayıp onların gönüllerini doyuran tüm faaliyetler bütünüdür. Ülkemizin hayallerini hedeflere, hedeflerini gerçeğe dönüştürme mücadelemizde en büyük güç kaynağımız; nitelikli, özgüveni yüksek, millî ve manevi değerlerimizle hemhal olmuş nesillerimizdir. Yeni nesillerimizi yetiştirirken yürüteceğimiz tüm projeler öğrencilerin zihnî gelişimlerini kolaylaştırmaktan, manevi yönlerini güçlendirmekten, onlara vizyon kazandırmaktan, manevi yönlerini güçlendirmekten geçmektedir" dedi. 

YÖNETİCİ, ÖĞRETMEN, VELİ VE ÖĞRENCİLERE DAVET 
Ercan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü; "2023 eğitim vizyonu doğrultusunda 21. Yüzyıl becerileriyle donatılmış öğrenciler yetiştirebilmek için "23 Projeyle 2023'e Doğru Sinop" sloganıyla Müdürlüğümüz ArGe Birimi ve Koordinatör okullar tarafından yürütülecek olan 23 yerel projemizin başlangıcını bugün burada ismiyle müsemma olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde yapıyoruz. İçinde bulunduğumuz salgın şartlarında alınan tedbirlere riayet ederek tüm yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilerimiz projelerimize katılmaya ve destek olaya davet ediyorum. Bilhassa içinde ailenin aktif şekilde yer almadığı bir eğitim öğretim sisteminin başarı şansı yoktur. Özelde öğrencilerimizi yetiştirirken genelde 2023’ü hedefleyen ve 2071 lider ülke Türkiye ülküsüyle tüm çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Eğitim bir millet, bir ülke ödevidir. O yüzden hepimiz sorumluyuz ve hepinizin desteğine ihtiyacımız var" 

Editör: Vitrin Haber