Türkiye genelinde 60 ilde yürütülen Anadolu Mektebi Okumaları kapsamında Sinop il genelinde 220 öğrenci zoom üzerinden okuma etkinliğine katıldı. 

Sinop Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gerze'de Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi, Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi; Boyabat'ta Türk Telekom Fen Lisesi, Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi, Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ayancık'ta Atatürk Anadolu Lisesi, Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere toplamda 220 öğrenci'nin katılımı ile yapılan okuma faaliyetinde Mustafa Kutlu ve Cengiz Aytmatov'un eserleri ele alındı.

Anadolu Mektebi Okumaları Sinop İl Sorumlusu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Davut Kaya, il koordinatörünün Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Çağlar Sarıtaş'ın olduğu faaliyetin, Sinop genelinde 16 öğretmenle yürütüldüğünü söyledi. Cengiz Aytmatov okumalarını bitiren öğrenciler zoom üzerinden Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Atay ile Mustafa Kutlu okumalarını bitiren öğrenciler ise Dergah Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Ali Ayçil ile bir araya geldi.

Öğrenciler okudukları kitaplar ile ilgili kısa konuşmalar yaptıktan sonra sözü konuşmacılara bıraktı. Ali Ayçil ile Kutlu Okumaları üzerine Doç. Dr. Selçuk Atay ile de Aytmatov okumaları üzerine Ufuk Açıcı ve öğrencilerin bakış açılarını genişleten bir program gerçekleştirildi.


Etkinlikle ilgili bilgi veren İl Koordinatörü Çağlar Sarıtaş, "Öğrencilerimizle bir yazarın hemen hemen tüm kitaplarını okuduktan sonra o yazarla ilgili programlar yapmakta öğrencilerimizi akademisyenlerle ve yazar hakkında uzmanlığı olan şahsiyetler ile buluşturmaktayız.

Öğrenciler sadece kitap okumakla kalmamakta ayrıca yazarın kitapları ile değerlendirme yapıp bu değerlendirmelerini akademisyenlerin katıldığı programlarda sunmaktadırlar. İl Milli Eğitim Müdürü sayın Ercan Yıldız'a öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıklarını en üst seviyeye çıkarmak için verdiğimiz uğraşta bizlerin yanında olduğu için, öğrencileri bu okuma faaliyetine teşvik noktasında desteklediği için Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü adına şükranlarımızı sunarız. Okul müdürlerimiz de bu faaliyette her daim öğrencilerimizin yanında ve onlara destekçiler. Koordinatör öğretmenlerimizin bu faaliyetin yürütülmesinde büyük emekleri var. Onlarla birlikte yol alıyoruz ve öğrencilerimizde bu faaliyetin etkilerini gördükçe de okuma faaliyetlerine daha da istekle devam ediyoruz" dedi.

Editör: Vitrin Haber