Oldukça renkli anların yaşandığı programda İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, otizmli öğrenciler ve veliler ile bir araya geldi. Etkinlik sırasında İl Müdürü Müdürü Ercan Yıldız, 'Otizm Engel Değil Farklılıktır' diyerek özel öğrencilerle birlikte el baskısı ve balon uçurtma etkinlikleri gerçekleştirdi, onlara çeşitli hediyeler verdi.

Otizmin eksiklik olmadığını farklılık olduğunu belirten İl Müdürü Yıldız, otizm farkındalığını insanlara fark ettirmek için bir araya geldiklerini söyledi. Yıldız, "Otizmin bir hastalık, bir kusur ya da eksiklik olmadığı bilinci ile her zaman kendilerinin yanındayız. Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde otizme dair toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artırmasını temenni ediyor, otizmli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum" dedi. 

Öğrencilerle birlikte Hayme Ana Özel Eğitim Anaokulu bahçesine ağaç diken İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, "30 yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin, geleceği düşünüyorsanız çocuk yetiştirin" diye konuştu.

İl Müdürü Yıldız ve yöneticiler ile otizmli çocuklar birlikte gökyüzüne mavi balon bırakıldı.

MAVİ RENGİN ANLAMI
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizme farkındalık için başlatılan ve bütün dünyada ilgi gören Mavi Işık Yak kampanyası (Light It Up Blue) Türkiye’deki temsilcisi Tohum Otizm Vakfı’nın çağrısı ile 2014 yılında başladı ve 2015 yılında büyük ivme kazandı. Kampanya ile 2015 yılında İstanbul’da Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Kadıköy Boğa Heykeli başta olmak üzere, pek çok bina otizmin rengi olan mavi ışıkla aydınlandı, binlerce kişi mavi giyerek mesajını verdi, haber spikerleri mavi kurdelelerini taktı. Bu vesileyle otizm farkındalığını arttırıp otizmlilerin toplumsal yaşamda karşılaştıkları sorunları en aza indirmek hedeflendi.

Editör: Vitrin Haber