Sinop Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Türkiye genelinde Bilim Kahramanları Derneği tarafından yapılan FIRST LEGO/League Ankara ortaokul bölge turnuvasına katıldı. 

Ülke genelinden 28 Özel Okul, 2 Bilim Sanat Merkezi,  3 Temel Eğitim Ortaokulu ve 1 İmam Hatip  Ortaokulu’nun katıldığı yarışmaya, Takım Koçu Okul Bilişim Teknolojileri Öğretmeni  Ahmet Yeşiltaş, Danışman Öğretmenler Ramazan Ceran ve Nebahat Bacı Kaynar, Takım Üyesi Öğrencileri Yusuf Eymen Kılıç, Muhammed Furkan Buran, Yunus Emre Can, Elif Karasu, Şeyma Yaş, Zeynep Zümra Gürbüz, Ayşe Rana Çakmak, Şeyda Nur Aracı, Yasin Can Karasu, Yusuf Eymen Fırıncı’dan oluşan  Robot Tasarım Takımı “ROBOJEN”, Robot Performans Yarışmasında  415 Puan alarak birincilik ödülünü aldı. 

Elde eden başarıdan dolayı tüm öğrencilerini tebrik eden Okul Müdürü Hasan Özdemir, bu başarıda emeği olan herkese teşekkür etti. Özdemir; “Beş aylık özverili çalışmamızda okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerinin birlik, beraberlik ve azmiyle emeğimizin karşılığını aldık. Bu süreçte bizi maddi  ve manevi olarak yalnız bırakmayan  İl Milli Eğitim Müdürümüz Ercan Yıldız'a, Sinop Belediye Başkanımız Barış Ayhan'a ve Önder İmam Hatipliler Derneği Sinop Şube Başkanımız İsmail Aksoy'a çok teşekkür ediyoruz. Bu başarının tesadüf olmadığı ve bundan sonra da Eğitim-Öğretim  ve Sosyal Etkinlikler kapsamında başarılarımızın devam edeceğini öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin  gayretine ve özverisine güvenerek söyleyebilirim” dedi.

Editör: Vitrin Haber