Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ortak finansmanı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği hayata geçirilen “Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi” projesi kapsamında Sinop Lala İlkokulunda “Demokrasi Şenliği” düzenlendi.

Temel Eğitim Kurumlarında demokratik yetkinlikleri artırma, demokratik okul kültürünü teşvik etmek, toplumda demokratik yetkinlikler ile insan hakları ve demokrasiye ilişkin farkındalıkları arttırmayı amaçlayan proje Sinop’un da içinde bulunduğu 10 pilot ilden seçilen toplam 110 pilot okulda yürütülüyor. Proje kapsamında Sinop Lala ilkokulunda düzenlenen demokrasi şenliğinde öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde hazırladıkları gösterileri sergiledi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Okul Müdürü Yasemin Oğuz Danacıoğlu, projenin 2018 -2021 yılları arasında 36 aylık bir süreci kapsadığını söyledi. Danacıoğlu; “Bu proje ile Bütüncül Okul Modeli”, demokratik bilinç ve demokratik kültürün oluşturulması ilke olarak kabul edildi. Proje kapsamında, tüm okul paydaşlarında değerler, tutumlar, beceriler ile bilgi ve eleştirel anlayış çerçevesinde yetkinliklerin daha da geliştirilmeye çalışılacak ve bu bağlamda da  saygı, hoşgörü, sevgi,  empati,  eşitlik, adalet, sorumluluk, öz yeterlilik, işbirliği, dayanışma,  iletişime açıklık, eleştirel anlayış gibi evrensel değerlerin benimsenmesi rota olarak kabul edilecektir” dedi.

Okuldaki tüm öğrencilerin katılımıyla hazırlanan programda sunulan gösteriler misafirlerce beğeniyle izlendi. Program sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız programın hazırlanmasında emeği geçen tüm okul personelini ve öğrencileri tebrik ederek, bu projede pilot okul olarak yapılacak tüm çalışmalarda başarılar diledi. 

Demokrasi şenliği programına, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Bakanlık Başmüfettişi Ramazan Sarı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Aslan, Kabalı Jandarma Karakol Komutanlığı Asayiş Tim Komutanlığı personeli, Lala Köyü muhtarı, imamı ve veliler katıldı.

Editör: Vitrin Haber