Sinop'ta Gençlik Spor Bakanlığına ait 5 yurt, 5 bin 200 öğrenci ile tam kapasite doldu. Sinop'ta üniversite öğrencilerinin yüzde 70'i KYK yurtlarına yerleştirildi. Öğrenci açıkta bırakmama ve yerleştirmede Sinop, Türkiye'de ilk sırada yer aldı. 11 bin öğrenci kapasiteli Sinop Üniversitesi'nin yurt sorununun ortadan kalkmasıyla önümüzdeki dönem yüzde 30 daha büyümesi bekleniyor.  

KIZ ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 95'İ, ERKEK ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 80'İNE YUVA OLDUK
Sinop'taki şu anki mevcut 5 bin 200 öğrenci kapasitesinin yaptığı iki yurtla 3 bin 800'ünü karşılayan Kar Grup A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kara, kız öğrencilerin yüzde 95’ine, erkek öğrencilerin yüzde 80 ‘ine yuva olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
Fatih Kara yaptığı açıklamada; "Türkiye’nin gençlerine hizmet etmek aşkıyla Sinop’umuzda bulunan çok sayıda öğrenci kardeşimize destek vermek için, milletimizin hiç bir evladı sokakta kalmasın şiarıyla hareket ederek; önce bin 372 kapasiteli Mahmud Kefevi yurdunu 11 ay gibi kısa bir sürede teslim ederek gençlerimizin hizmetine sunduk. Sürekli artan yurt ihtiyacını öngörerek, konuşanlara ve konuşulanlara aldırmadan sadece en iyi bildiğimiz işi yaparak, 2 bin 218 kişilik Seyyid İbrahim Bilal öğrenci yurdunu yine bir yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. Kar grup ailesi olarak bugün Sinop’ta gelinen noktada kız öğrencilerin yüzde 95’ine, erkek öğrencilerin yüzde 80 ‘ine yuva olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 

SİNOP İÇİN HİZMETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ
Bizlere gençliğe hizmet noktasında vesile olan ve hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na şükranlarımızı arz ederken, yurtlar üzerinden yapılan tüm algıları kırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kar Grup A.Ş olarak Sinop için hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.

Editör: Vitrin Haber