Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı 2017 Teknik Destek Programı kapsamında, Konya İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitmenleri Sinop’ta itfaiye personeline Kurtarma ve yangın müdahale eğitimleri verdi.

Üç gün boyunca devam eden programın ikinci gününde Konya İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma birimleri eğitimcileri, Sinop Kumkapı sahilinde kurulan alanda zorlu arazi şartlarında meydana gelebilecek kazalara karşı yapılacak müdahaleler hakkında uygulamalı eğitimler verdi.

Temsili bir kazanın canlandırıldığı eğitimde, Kumkapı sahilinde bulunan surlardan halatlarla sahile inen itfaiye ekipleri burada bulunan yaralıyı yine halatlarla sorunsuz bir şekilde sahilden alarak yol kenarına taşıdı. Gerçekleştirilen eğitim programı hakkında bilgi veren Sinop Belediyesi İtfaiye Müdürü Ayhan Özbek, yangın olaylarına müdahalede büyük başarı gösteren Sinop itfaiyesinin verilen eğitimler sayesinde kurtarma alanında da adından söz ettireceğini belirtti.

Özbek; “Kuzey Anadolu kalkınma Ajansı’nın teknik program desteğinde, Konya İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma birimleri eğitimcilerini Sinop itfaiye teşkilatının hem fiziksel kapasitesini geliştirmek hem de kurtarma alanındaki becerilerini artırmak için Sinop’a davet ettik. Konya İtfaiye Daire Başkanımız Sayın Cevdet İşbitirici beyefendi sağ olsunlar bizleri kırmadılar, KUZKA’nın teknik desteği ile de birleştirdik ve bu eğitimleri gerçekleştirdik. Üç gün sürecek olan eğitimlerimizin, ilk günüde itfaiye binamızda teorik bilgiler aldık. Burada da bu gün bir uygulama eğitimi yaptık. Biz teorik bilgiye sahibiz ancak yeterli ekipmanımız ve bu denli teknik bilgiye sahip personelimiz olmadığı için uygulama alanında yeterli bilgiye ve deneyime sahip değildik. Bu gün gerçekleştirdiğimiz eğitimde bu alanda da büyük deneyim kazandık. Yarın da eğitimlerimizi inşallah tamlayacağız. Bu ve benzer eğitimleri ilerleyen yıllarda da tekrarlamayı planlıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Baki Ergül de bu anlamda bizlere büyük destek oluyor. Biliyorsunuz Sinop İtfaiyesi yangın olaylarına müdahale noktasında büyük bir başarı grafiği izlemekte. Fakat kurtarma alanında fazla teknik personelimiz yoktu. Herhangi bir trafik kazasında araç içerisinde bulunan yaralıların kurtarılabilmesi için biz AFAD ekiplerine haber veriyorduk. Zamanla yarıştığımız o anlarda bir başka ekibin olay yerine gelmesi için geçen süre hayati önem taşıyor. Bu sebeple Sinop İtfaiye teşkilatında da bir arama kurtarma ekibinin oluşturulması büyük önem arz etmekte. Umuyorum Sinop itfaiye teşkilatı yangın olaylarına müdahalede olduğu gibi olası kaza ve kurtarma vakalarında da bünyesine dahil edeceği ekipmanlarıyla kendisini yenileyecek ve vakalara daha etkin bir şekilde müdahale edebilecek. İnşallah Sinop ve Sinop İtfaiyesi için hayırlı olur” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber